Afbeelding
..
Recept van de maand

Zoeteaardappelpasta à la carbonara met babyspinazie

19 februari 2021 om 16:41 Eten & drinken

BARNEVELD Hij staat bekend onder de naam Rudy Culi, maar zijn echte naam is Rudy Shaw. Hij is freelance chef en geeft door het hele land demonstraties, onder meer in opdracht van Bora. Vandaag bereidt hij samen met u een heerlijk gerecht: Zoeteaardappelpasta à la carbonara met babyspinazie

Boodschappenlijstje
4 zoete aardappelen
4 eieren
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
zout, peper
250 ml kookwater
2 el olijfolie
300 g parmaham, in reepjes gesneden
100 g babyspinazie
250 g cherrytomaatjes
verse Parmezaanse kaas voor de garnering

Voorbereiding:
Snijd de zoete aardappelen ‘en julienne’, in lange, dunne reepjes van 3 mm dik en 4 cm lang. Kook de aardappelen circa 4 min in licht gezouten water en spoel ze af met koud water (blancheren).
Bewaar 250 ml van het kookwater. Klop de eieren in een kom, voeg de Parmezaanse kaas toe, roer het kookwater erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een pan, bak de ham kort aan, voeg de babyspinazie toe en verhit alle ingrediënten korte tijd in weinig olie (sauteren).
Voeg de zoeteaardappelpasta toe en verwarm met het mengsel van ei en Parmezaanse kaas.
Pof de cherrytomaatjes op laag vuur in olijfolie met knoflook, tijm of rozemarijn totdat ze een beetje zacht zijn. Garneer het geheel met geschaafde Parmezaanse kaas.

Kook gezellig mee met de Barneveldse Krant
Iedere maand publiceert de Barneveldse Krant een heerlijk gerecht van een chefkok dat ook thuis goed klaargemaakt kan worden. Eet smakelijk alvast!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie