De gemeente Barneveld betreurt het vertrek van SDO Werkt uit Barneveld.
De gemeente Barneveld betreurt het vertrek van SDO Werkt uit Barneveld. Gerwin van Luttikhuizen

SDO Werkt vertrekt uit Barneveld

19 mei 2022 om 07:48 Economie

BARNEVELD Het bedrijf SDO Werkt beëindigt per 1 juni haar activiteiten in de gemeente Barneveld. Bij  het bedrijf aan de Nijverheidsweg op Harselaar werken mensen vanuit de Wet Sociale Werkvoorziening. Het werk wordt daarbij aangepast aan hun lichamelijke, psychische of verstandelijke mogelijkheden. Door het vertrek vervalt de werkplek voor een aantal van deze werknemers. De gemeente vindt dit jammer en probeert daarom om hen aan geschikt werk te helpen.

Een deel van de productie van SDO Werkt zal worden overgenomen door een ander bedrijf. Om bedrijfseconomische redenen worden de overige activiteiten verplaatst naar een andere vestiging van het bedrijf in Beek in de Achterhoek. Naar verwachting zullen vijf tot zeven van de in totaal dertien medewerkers hier hun werk voorzetten. Zij doen productie- of assemblagewerk. Het bedrijf en de gemeente Barneveld zorgen voor vervoer. De overige werknemers behouden hun arbeidsovereenkomst en krijgen vervangend, passend werk aangeboden. Dit doet de gemeente samen met de accountmanagers van het WerkgeversiServicePunt (WSP).

Wethouder André van de Burgwal zegt het vertrek van SDO Werkt uit Barneveld te betreuren. ,,Een groep van onze inwoners heeft met veel plezier bij SDO gewerkt. Het is mooi om een bedrijf in je gemeente te hebben dat aangepast werk biedt voor mensen bij wie het werken door hun lichamelijke of psychische situatie niet zo vanzelfsprekend is. We hebben dan ook veel waardering voor wat SDO Werkt voor deze groep inwoners heeft betekend. Als gemeente willen we hen niet in de kou laten staan. De Wsw-medewerkers uit de gemeente Barneveld blijven hun arbeidsovereenkomst met de gemeente behouden. We voeren nu gesprekken met hen over ander werk. We willen passend werk aanbieden, dat aansluit bij de mogelijkheden en kwaliteiten van elke individuele werknemer.”

De oprichters van SDO Werkt hebben de overtuiging dat veel meer mensen met een beperking in onze samenleving van toegevoegde waarde kunnen zijn. Daarom stemt SDO het werk af op de mogelijkheden van deze mensen. De werknemers kunnen door hun lichamelijke, psychische of verstandelijke situatie niet onder normale omstandigheden werken. Maar door het productie- en assemblagewerk aan te passen aan de mogelijkheden, zijn zij in staat om een uitstekende bijdrage te leveren aan het productieproces.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie