Moba is beroemd om de machines, maar het werkelijke kapitaal van de onderneming vormen de mensen, stelt Dolf Ketelaar.
Moba is beroemd om de machines, maar het werkelijke kapitaal van de onderneming vormen de mensen, stelt Dolf Ketelaar. Pauw Media
Baandichtbij.nl

‘Dé Moba-medewerker bestaat niet’

17 juni 2021 om 16:18 Economie

BARNEVELD ,,Software wordt steeds belangrijker. Dan vraag je hele andere skills dan iemand die een machine moet bouwen”, zegt HR-directeur Dolf Ketelaar van Moba. Het Barneveldse bedrijf zoekt medewerkers in verschillende disciplines. Met name aan specialisten op het gebied van soft- en hardware en supply chain management is grote behoefte.

Het zijn drukke tijden voor Moba. Als marktleider in een industrie die maar groeit en groeit, is het productfolio van de fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren, sterk uitgebreid. Tegelijkertijd neemt de vraag naar functionele oplossingen vanuit de markt enorm toe. Bijvoorbeeld op het gebied van voedselveiligheid, efficiency en de uitwisselbaarheid van data. De omslag van pure machinebouwer naar aanbieder van complete oplossingen inclusief automatisering is een proces dat verregaande consequenties heeft voor de organisatie en het personeelsbestand.

UITDAGING Want weliswaar ontwerpt, ontwikkelt en installeert Moba technisch hoogwaardige machines, het werkelijke kapitaal van de onderneming vormen de mensen stelt Dolf Ketelaar onomwonden vast. ,,Zij staan aan de basis van onze vooruitgang.”

Dé Moba-medewerker bestaat niet. ,,Wij zoeken naar persoonlijkheden die innovatie omarmen, van een uitdaging houden, een stuk eigenaarschap durven nemen én goed samen kunnen werken”, vat Ketelaar kernachtig samen.

NEDERLANDS EN ENGELS Een andere eis die goed van pas komt binnen de organisatie is een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal. De Moba Group telt immers sales- en servicevestigingen over de hele wereld; in ruim honderd landen staan de machines van het bedrijf.

Opleiding en ontwikkeling zijn nodig om er iedere dag weer voor te zorgen dat een kwetsbaar ei zo veilig mogelijk bij de consument belandt. Of dat nu in Nederland is, in China of in Brazilië. Medewerkers leren daarom elke dag bij. Dolf Ketelaar: ,,Wat het meest bijzonder is aan werken bij Moba, en zo ervaren de mensen op de werkvloer dat ook, is dat je het hele product van begin tot het einde meemaakt. We verzinnen alles zelf, onze R & D-afdeling telt honderd mensen. Het bouwen, de installatie, het hele proces ben je erbij. Dat is uniek.”

Solliciteren? Kijk voor de openstaande functies op werkenbijmoba.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie