Carl Koetsier: ,,We vinden het belangrijk dat onze spelers midden in de samenleving staan.”
Carl Koetsier: ,,We vinden het belangrijk dat onze spelers midden in de samenleving staan.” Karin Rouw

‘Het leven draait om meer dan sport’

7 mei 2021 om 18:14 Volleybal

BARNEVELD Ze werken hard en hebben een druk leven, maar zijn zich tegelijkertijd bewust van hun bevoorrechte positie. Daarom willen de volleybalspelers van Bielderman Koetsier/SSS iets teruggeven aan de maatschappij, samen met hun sponsoren. Oftewel: topsport met hart voor de samenleving. ,,Sport is fantastisch, maar er is meer in het leven.”

De voorbespreking van dit seizoen, die begin september plaatsvond, ging anders van start dan de sporters gewend waren. De toenmalige trainer Olaf Ratterman trapte de samenkomst af met een foto van zijn lachende zwager, die het syndroom van Down heeft, in een T-shirt van SSS. ,,Er zijn twee lessen die we van hem kunnen leren”, was zijn boodschap. ,,Klaag en mopper niet te snel als het even tegenzit en wees tevreden met wat je wél hebt. Jullie zijn bevoorrecht.”

Bevoorrecht omdat de spelers stuk voor stuk gezond genoeg zijn om te sporten en de kans krijgen om dit op het hoogste niveau te doen. Zelfs in ‘coronatijd’ kunnen de topsporters samen trainen en wedstrijden spelen, terwijl sporten in teamverband niet meer voor iedereen mogelijk is.

TERUGGEVEN Olaf Ratterman overleed helaas volkomen onverwacht in januari, maar zijn indrukwekkende boodschap gonst nog na in de kleedkamers van de vereniging - en daarbuiten. ,,Dankzij een grote club vrijwilligers, van veldopbouwers tot vlaggers en ballenjongens, kunnen de jongens van Bielderman Koetsier/SSS vijf keer in de week trainen en regelmatig wedstrijden spelen”, vertelt Carl Koetsier, bestuurslid van Stichting Topvolleybal Barneveld. ,,In de geest van Olaf, maar ook vanuit onze eigen motivatie, willen we daarom iets teruggeven aan de samenleving.”

‘Topsport met hart voor de samenleving’, zo omschrijft Koetsier het nieuwe sponsorconcept dat om die reden in het leven is geroepen. ,,Sponsoren is natuurlijk leuk voor je naamsbekendheid, maar nog mooier als je daarmee een positieve impact kunt maken.” Daarom komt een deel van de sponsorgelden in een apart potje. ,,Daarmee financieren we de projecten waarmee we vanaf volgend seizoen van start willen gaan.”

IEDEREEN IN BEWEGING Zo wil de volleybalvereniging iedereen uit Barneveld en omstreken de kans geven om in beweging te komen, ook als de benodigde financiële middelen ontbreken.

,,Niet iedereen kan zich aansluiten bij een sportvereniging”, licht Koetsier toe. Bijvoorbeeld omdat ze de ledencontributie niet kunnen ophoesten. ,,Door hen op dat gebied te ondersteunen, willen we deze mensen de mogelijkheid geven om toch te sporten.”

TRAINING OF WORKSHOP Daarnaast wordt gekeken naar andere manieren om een positieve impact te maken met het sponsorgeld. ,,Daarin laten we de jongens zelf ook meedenken.” Zo kunnen de spelers elk hun eigen talent benutten om anderen te helpen. ,,Er zijn bijvoorbeeld jongens die een opleiding aan het Cios hebben gevolgd of die fitnessinstructeur zijn. Zij kunnen ook buiten de vereniging anderen begeleiden in sport, bijvoorbeeld door vrijwillig een training of workshop te verzorgen.”

PLEZIER ,,We laten zowel de sponsoren als de spelers zelf meedenken over hoe we dit concept precies kunnen invullen”, vervolgt Koetsier. De hoofdsponsor van Bielderman Koetsier/SSS zegt zich volledig in dit sponsorconcept te kunnen vinden. ,,We vinden topvolleybal fantastisch en het levert veel mensen een hoop plezier op. Maar het geeft een nog beter gevoel om ook op een andere manier bij te dragen aan de maatschappij. En we vinden het belangrijk dat onze spelers midden in de samenleving staan.”

AMBITIES Aangezien de ambities groot zijn, zal de club de komende tijd nog meer een beroep moeten doen op vrijwilligers en sponsoren. Koetsier: ,,De ploeg wil graag structureel met de top vier van Nederland meespelen en natuurlijk het liefst landskampioen worden.”

,,Daarom zijn we op zoek naar andere bedrijven die onze ambitie delen en niet alleen een mooie club willen sponsoren, maar ook op een andere manier hun steentje willen bijdragen. Hen roepen we op zich aan te sluiten bij dit initiatief.”

Aangeboden door Bielderman Koetsier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie