De Chinook die uit voorzorg in het Wekeromse Zand aan de grond werd gezet
De Chinook die uit voorzorg in het Wekeromse Zand aan de grond werd gezet Ted Walker

Chinook-helikopter maakt voorzorgslanding op Wekeromse Zand

6 mei 2021 om 16:14 Overig

WEKEROM Een Chinook-transporthelikopter van defensie heeft donderdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op het Wekeromse Zand in Wekerom.

Door Ted Walker

Luitenant Verburg, woordvoerder van Defensie Helikopter Commando, liet desgevraagd weten dat er drie chinooks onderweg waren van Stoe naar de Ginkelse Heide voor een oefening. Nabij het Wekeromse Zand kreeg de gezagvoerder van één van de helikopters een melding van een technische storing. Hierop heeft deze besloten om een voorzorgslanding te maken. De storing betreft het elektrisch circuit van het vliegtuig.

Naar alle waarschijnlijkheid is het technische team  dat het euvel moet herstellen met een helikopter ter plaatse gebracht. Afgelopen juni landde er een chinook-helikopter op de Edese Heide. Verburg verklaart dat het nu om een ander type helikopter gaat dan toentertijd.

BEWAKING Momenteel wordt de helikopter bewaakt door enkele eenheden van de Koninklijke Marechaussee totdat de bewaking van de Koninklijke Luchtmacht ter plaatse is. Men hoopte aanvankelijk de helikopter vandaag nog te kunnen repareren maar inmiddels is bekend dat dit niet meer gaat lukken. De helikopter zal vannacht dus onder bewaking op het Wekeromse Zand blijven staan.

De bemanning van de gestrande helikopter werd door collega's opgehaald en teruggevlogen naar Gilze Rijen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie