Afbeelding
Wouter van Dijk

Winterse taferelen in april

7 april 2021 om 08:24 Overig

BARNEVELD De eerste woensdag van april kende een winterse start. Vooral in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg was het landschap op veel plaatsen wit gekleurd. Een inwoner van Barneveld wist zelfs een sneeuwpop te maken. 

Voor de sneeuw uit kwam het op grote schaal tot lichte vorst. Het koudst was het afgelopen nacht in Deelen (Veluwe) met -2,1 graden. Tijdens sneeuwval ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Hoeveel sneeuw er ligt hangt sterk af van de ondergrond. Doordat de bodem relatief warm is zal op gewone wegen veel minder sneeuw blijven liggen dan op bijvoorbeeld gras, tuintafels of stilstaande auto’s. Ook op kleine (houten) bruggen kan beduidend meer sneeuw liggen dan op gewone wegen en stoepen.

Vanuit het noordwesten gaat de neerslag steeds meer over in regen, waardoor het sneeuwdek overdag niet lang intact zal blijven.

Gedurende de dag is er een mix van zon, wolken en buien. Bij deze buien blijft hagel en natte sneeuw mogelijk, maar valt steeds vaker gewoon regen. Met een middagtemperatuur rond 7 graden is het iets warmer dan gisteren, maar nog wel koud voor begin april. Normaal is het in deze tijd van het jaar 11-14 graden.

Donderdag en vrijdag worden grotendeels droge dagen. Vrijdag wordt het 9 graden in het noordwesten tot 13 graden in Limburg. Het weekend verloopt behoorlijk nat en daarbij wordt het zeer waarschijnlijk weer een aantal graden kouder.

Afbeelding
Afbeelding
Winter in april !
Winter in april !
Winter in april !
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie