Afbeelding
Foto door Vincent Rivaud via Pexels

3x hoe een openhaard écht niet ouderwets is

29 januari 2021 om 09:00 Partnercontent

Waarschijnlijk heb je bij het idee van een openhaard een vrij ouderwets, misschien een beetje stoffig beeld. Een volledige schouw is niet helemaal meer van deze tijd, lijkt het. Wanneer je een rondje op Funda maakt, zie je ook dat voornamelijk oude woningen een openhaard bevatten en dat de nieuwbouwappartementen het lekker met vloerverwarming doen. Maar wist je dat een openhaard een ontzettend luxe, sfeervol en moderne touch kan geven aan je woning? 

Een bijzondere vorm

Bij een openhaard denk je waarschijnlijk al snel aan de klassieke schouw van steen met blokken hout erin. Hoewel deze versie inderdaad vrij klassiek is, kan dit zeer chic in een woonkamer staan. Maar heb je wel eens gekeken naar een bijzondere vorm van openhaarden? Bij Haardencentrum Nederland heb je allerlei soorten, zoals tunnelhaarden, vrijstaande gashaarden, inzethaarden en ga zo nog maar even door. Hierdoor wordt je haard direct een stuk moderner.

Op een onverwachte plek

Hoe romantisch is het wanneer je een hotelkamer boekt en er is een openhaard in de slaap- of badkamer? Als je dit ziet krijg je toch direct een verliefd gevoel?! Geef jouw slaapkamer ook een luxe en romantische sfeer door er een prachtige openhaard in te bouwen. Uiteraard hoef je hier niet een volledige schouw neer te zetten, maar kun je met een elektrische haard in een muur verwerkt al een heel eind komen! Dit kost je niet ontzettend veel extra ruimte en zo eist deze de kamer niet volledig op. In de badkamer kun je dit uiteraard ook heel gezellig doen, wanneer je een wat ruimere badkamer hebt. Plaats deze bijvoorbeeld tegenover een bad, zodat je heerlijk ’s avonds tot rust kunt komen.

360 graden beleving

Je hoeft een openhaard niet meer ergens tegen een wand of in een hoek weg te werken. Je kunt deze namelijk ook in het midden van een ruimte zetten wanneer je een vrijstaande haard kiest met 360 graden beleving. Je kunt daarbij het beste kiezen voor een sfeerhaard, waarbij er geen echt vuur is. Dit is wel zo veilig, maar geeft dezelfde sfeer en soms kun je er nog een knispergeluidje aan toevoegen. Net echt, maar je hebt er geen omkijken naar!

Hopelijk heb je wat frisse inspiratie gekregen waarbij je stoffige oordeel over openhaarden wat gemoderniseerd is. Het weer is voorlopig nog perfect om een gezellige haard aan te zetten in huis, maar uiteraard mag je ook best een vuurtje stoken op een wat koudere zomernacht!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie