De eerste Barneveldse whisky is een feit.
De eerste Barneveldse whisky is een feit. Wijnwinkel Barneveld

Eerste Barneveldse whisky is een feit

23 december 2020 om 16:02 Lokaal Deel je nieuws

Jan van den Brink van Wijnwinkel Barneveld overhandigde 15 december de eerste Barneveldse whisky aan whiskyliefhebber Bert Sikken. Deze whisky is een samenwerking tussen Carl van de Scheur van Distilleerderij De Tok en Wijnwinkel Barneveld. De mensen die hebben ingetekend op de whisky, zijn geïnformeerd en kunnen de fles op komen halen bij Wijnwinkel Barneveld, Tulpenstraat 10 (ook open tijdens de lockdown).

3 jaar rijpen

De whisky heeft in de winkel van Wijnwinkel Barneveld liggen rijpen op een eiken wijnvat. Na 3 jaar rijpen is de whisky deze week gebotteld. Het resultaat is een licht rokerig en licht zoete single malt whisky. In totaal zijn er ruim 80 flessen gebotteld.

Vakmanschap

Bert is blij met zijn fles whisky: ‘Het is een mooi natuurproduct en Carl laat hiermee mooi vakmanschap zien!’ De eerste Barneveldse whisky krijgt een vervolg. Er ligt alweer een nieuwe batch whisky te rijpen bij De Tok. Eind 2021 gaat deze lichting gebotteld worden.

Distilleerderij De Tok

Distilleerderij De Tok is een ambachtelijk Barnevelds bedrijf met smaak. Smaak van zoveel mogelijke pure streekingrediënten en smaak voor de echte liefhebber. Carl produceert gin, likeuren, jenever, wodka en dus nu ook whisky. Een groot deel van zijn producten zijn te koop bij Wijnwinkel Barneveld.

Wijnwinkel Barneveld

Wijnwinkel Barneveld is een wijnspeciaalzaak met ruim 400 verschillende wijnen. Je kunt er ook terecht voor speciaalbier, whisky, rum, gin, jenever en likeuren. De winkel is gevestigd aan de Tulpenstraat 10 in Barneveld en is tijdens de lockdown open.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie