Nipte nederlaag voor MHCB

9 april 2018 om 10:20 Sport/sport

BARNEVELD De hockeysters van Mixed Hockey Club Barneveld hebben de wedstrijd tegen Ares niet in winst kunnen omzetten. Er werd met 2-1 verloren.

Ondanks een felle start van Barneveld ontstond de 0-1 achterstand al in de vierde minuut uit een strafcorner voor Ares. In de daaropvolgende tien minuten volgden er nog twee strafcorners die keepster Robin Renes keurig uit het doel wist te houden. De Barneveldse dames wisten de wedstrijd niet onder controle te krijgen en kregen dan ook veel druk van Ares. Hierdoor kregen de dames uit Apeldoorn verschillende kansen. Een overtreding in de Barneveldse cirkel veroorzaakte weer een strafcorner voor Ares, wat resulteerde in een 0-2 achterstand voor Barneveld. Dat was tevens de ruststand.

Coach Peter Bos liet weten dat hij zeker niet ontevreden was over de eerste helft, maar dat de dames nog wel een tandje bij moesten zetten om punten te gaan halen. De dames kregen in de tweede helft de opdracht mee om sterk op balbezit te spelen en de balsnelheid te verhogen.

MOOIE INTERCEPTIE Na de pauze kwam Barneveld dan ook steeds vaker in de cirkel van Ares. Jasmijn Schreurs wist de bal door een mooie interceptie te onderscheppen en de oplopende spits, Charmaine van Enk, in de diepte te bereiken. Helaas voor de Barneveldse dames werd deze bal door Ares onschadelijk gemaakt en bleef de tussenstand zodoende 0-2. De Barneveldse dames maakten goed gebruik van de counteraanvallen en kregen zo een strafcorner mee. Anne-Fleur Toppen wist hier gebruik van te maken en sloeg de bal snoeihard onder de keeper het doel in; 1-2. Barneveld bleef knokken en hield de overhand in de wedstrijd. De gelijkmaker zat er echter niet meer in. ,,We hebben punten laten liggen, Ares is een tegenstander waar mogelijkheden lagen," aldus aanvoerster Toppen.

Volgende week moet Barneveld tegen Deventer, de nummer drie op de ranglijst.

De ploeg van trainer Peter Bos staat zelf elfde.