Zeshonderd bezoekers bij Jostiband en Lee Towers

31 maart 2014 om 00:00 Voorpagina

BARNEVELD - Ongeveer zeshonderd bezoekers hebben zaterdagavond genoten van een concert van de Jostiband in de Veluwehal in Barneveld met belangeloze medewerking van zanger Lee Towers.

Het optreden vond plaats op initiatief van Barnevelder Ben Bläss. De opbrengst is bestemd voor het instrumentenfonds van de Jostiband, een orkest voor mensen met een verstandelijke beperking, en de lokale goede doelen Ons Bedrijf, Vrienden van De Rozelaar, zorgboerderij De Gruttohoeve in Stroe en het Ballonmuseum in Barneveld.

,,De opbrengst is nog niet bekend, we zijn aan het plussen en minnen, maar er blijft zeker een behoorlijk bedrag over'', zegt woordvoerder Wim Burgering van de organisatie. Het Ballonmuseum lijkt op het eerste oog een wat vreemde eend in de bijt bij de goede doelen. ,,Het gedeelte van de opbrengst dat naar het Ballonmuseum gaat, wordt besteed aan een goede toegankelijkheid van het museum voor mensen met een beperking'', legt Burgering uit. Volgens hem was het concert voor alle aanwezigen ,,een overweldigende ervaring''.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie