Kiwanis Barneveld wil 30.000 euro voor goede doelen

29 maart 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Kiwanis Club Barneveld heeft het komende half jaar drie evenementen op de agenda staan. De aftrap wordt gegeven met het jaarlijkse Golftoernooi op woensdag 16 april. De Midzomernachtrally volgt op 20 juni en het seizoen wordt op 5 juli afgesloten met de Ronde van Ondernemend Barneveld. De opbrengsten van de evenementen gaan naar verschillende goede doelen.

De voorbereidingen voor de activiteiten zijn al maanden in volle gang, vertelt Peter Bos, voorzitter van Kiwanis Barneveld. De seriveclub hoopt met de drie geplande evenementen zo'n 30.000 euro op te halen voor de goede doelen. ,,Deze doelen zijn altijd gericht op het helpen van minderbedeelde kinderen, aldus Peter Bos. Een missie waaraan Kiwanis zich al bijna vijftig jaar verbindt. Zo gaat de opbrengst van het Golftoernooi naar stichting Jarige Job, die jarige kinderen die vanwege geldgebrek hun verjaardag niet kunnen vieren een Verjaardagsbox cadeau doet. De opbrengst van het toernooi gaat naar kinderen uit Barneveld en omgeving.'' Voor het toernooi is gekozen voor Golfbaan Naarderbos bij Naarden.

Het tweede evenement van Kiwanis is de Midzomeravondrally. ,,Tegen het decor van Kasteel de Schaffelaar verzamelen op 20 juni bijna honderd (met name klassieke) auto's om deel te nemen aan een rally die voert langs de mooiste plekjes op de Veluwe. De rally is niet bedoeld voor gewone 'woon-werkverkeer auto's', maar voor écht klassieke automobielen of auto's met een klassiek karakter. Er kan ingeschreven worden voor de amateurs, de profs en de dealercup.''

De opbrengst van de rally gaat dit jaar naar Stichting Nkoilale van Barnevelder Gert Bomhof, dat als missie heeft om hulp te bieden aan de kinderen van de Nkoilale Primary School in Kenia.

Op zaterdag 5 juli komen ondernemende Barnevelders in de benen tijdens de derde editie van de Ronde van Ondernemend Barneveld. De wedstrijd is gekoppeld aan de Ronde van Barneveld. Onder motorbegeleiding voert de tocht van zo'n veertig kilometer lang richting Wekerom en weer terug. Daarna kunnen deelnemers nog meedoen aan een korte wedstrijd op de baan. Het goede doel dat gekoppeld is aan dit sportieve event is de Stichting Eye Care Foundation, dat helpt om onnodige blindheid en slechtziendheid in ontwikkelingslanden te voorkomen en te genezen. Kiwanis Barneveld hoopt in totaal 30.000 euro op te halen met de drie evenementen.

Inschrijven en alle praktische informatie is te vinden op www.kiwanis.nl/barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie