Brons voor Hermsen en Van Haveren

15 april 2015 om 00:00 Sport

LUNTEREN - De derde plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie turnen dames vond plaats in Beekbergen. Tessa Hermsen en Fleur van Haveren hebben beiden een bronzen medaille weten te behalen.

Ilse van Haveren kwam als eerste in actie en turnde goed. Maar op het onderdeel balk ging het mis. Een negende plaats tot gevolg.

Stevie Waalewijn en Tessa Hermsen wisten zich in het jeugd niveau goed staande te houden in een sterk deelnemersveld. Waalewijn zag de fouetédraai op de balk afgewaardeerd worden en dit leverde punten aftrek op. Uiteindelijk werd een vijfde plaats behaald.

Tessa Hermsen turnde een zeer strakke balkoefening en behaalde hierop 11,35 punten. Een hoge waardering die verrassend het brons opleverde.

Merjem Hadi (9e) en Jadzia van Prehn (8e) bij de junioren konden niet voor een verrassing zorgen. Else van der Hee werd na een goede turndag mooi zesde. In het keuze niveau jeugd 2 behaalde Fleur van Haveren een eerste plek op de onderdelen sprong en vloer. Nadat alle onderdelen waren afgewerkt kreeg zij de bronzen plak omgehangen.

Heren

Vier Exalto Sport heren hebben zich in Waddinxveen geplaatst voor landelijke halve finale. Alexander Lens zette de toon door een tiende plaats te scoren. Hij liet zes goede oefeningen zien, maar de concurrentie was zwaar.

Raymond Schonewille viel net buiten het podium met een vierde plaats. Hij bleef op 0.7 punt steken voor een bronzen plak.

Naast dit duo plaatsen ook Pieter van Norel en Joeri Houvast zich voor de landelijke halve finale.

Tessa Hermsen met bronzen medaille. (staande foto)

Fleur van Haveren won een bronzen medaille in niveau jeugd 2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie