Historisch Museum Ede pakt uit met het Museumweekend

15 april 2015 om 00:00 Regio

EDE - Op zaterdag 5 en zondag 6 april vindt voor de 33ste keer het nationale Museumweekend plaats. Ook Historisch Museum Ede doet mee, en laat de bezoekers op een interactieve manier kennis maken met alles wat Ede te bieden heeft. Tijdens het Museumweekend is de toegang GRATIS. Op zaterdag is het museum geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zijn er speciale activiteiten voor jong en oud.

Het Edese museum neemt het thema Doe een museum letterlijk en laat de jonge bezoekers kennis maken met archeologie. Midden tussen de vondsten uit de Romeinse tijd kunnen jongen onderzoekers zelf met een schepje de grond in. Met als beloning: een prachtig Archeologiediploma.

Voor de kinderen is er ook een verhalenvertelster aanwezig, die prachtige spannende verhalen kan vertellen.

Ook voor de volwassen bezoeker heeft het museum tijdens het Museumweekend veel te bieden. Zo is er iemand van de Edese Luchtvaart Club aanwezig om het verleden tot leven te brengen. Bij een nagebouwde cockpit zal uitleg gegeven worden over de eerste vlucht boven Nederland, die in 1910 boven Ede plaatsvond. Bezoekers kunnen in het museum genieten van de tentoonstelling 'Jan Siebelink, het wonder dat mij is geschied', over leven, werk en inspiratiebronnen van de in Ede woonachtige bekende auteur. Met de door Jan Siebelink ingesproken audiotour komt deze expositie extra tot leven. Ook de fototentoonstelling 'De wereld van Kapitein Bellen' is in het museumweekend nog te bewonderen. Zondags is het museum geopend van 13.30 tot 16.00 uur.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur kunnen bezoekers deelnemen aan een speciale fietstocht. Jan Siebelink zelf zal de deelnemende fietsers begeleiden tijdens de 15 kilometer lange fietstocht in en rond Ede. Onderweg geeft hij bij de markante locaties die hij in zijn boeken beschrijft zijn persoonlijke toelichting. Vertrek en aankomst bij Historisch Museum Ede, verzamelen om 13.30 uur in het museum. Deelname kost € 3,50 inclusief kop koffie of thee met traktatie bij aankomst.

Het Historisch Museum is gehuisvest in het uit 1902 daterende stationsgebouw in Ede Centrum. Dit pand is alleen al de moeite waard om te bezoeken, het is een rijksmonument en is in 1990 door de gemeente Ede gerestaureerd en gerenoveerd.

Het Historisch Museum Ede is één van de 400 deelnemende musea, die verspreid over Nederland aan het Museumweekend meedoen. Kijk voor meer informatie op www.historischmuseumede.nl of www.museumweekend.nl.

Het Historisch Museum Ede is te bereiken via telefoonnummer 0318-619554 of e-mail: info@historischmusemede.nl. Informatie kan worden gevonden op de website: www.historischmuseumede.nl.

Meegezonden foto is vrij beschikbaar voor publicatie onder vermelding van de naam van de fotograaf: Michel Schnater

Fotobijschrift:

Het Historisch Museum is gehuisvest in het uit 1902 daterende stationsgebouw in Ede Centrum. Dit pand is alleen al de moeite waard om te bezoeken, het is een rijksmonument en is in 1990 door de gemeente Ede gerestaureerd en gerenoveerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie