15 april 2015 om 00:00 Sport

Veluwse Boys 2

Ede/Victoria 0

Een veel sterker Veluwse Boys besliste de wedstrijd tegen Ede/Victoria al in de eerste vijf minuten. Vanaf de aftrap van de Edenaren veroverde Wesley Pott de bal. Hij begon aan een solo langs drie verdedigers, die hem vrij voor doelman Dennis Diepeveen bracht, waarna hij beheerst afrondde; 1-0. In de vijfde minuut leidde een door Bernard van Leeuwen, Gerlant Mouw en Jurgen Hoegen opgezette aanval tot een voorzet op Wilgert Kok, die de doelman omspeelde en uit een moeilijke hoek raak schoot; 2-0. Veluwse Boys wist, ondanks enkele goed kansen, niet meer te scoren. Ede/Victoria was tegen het rustsignaal eenmaal gevaarlijk, toen doelman Gerwin de Ruiter slecht wegwerkte. Hicham Hamdaoui kreeg de bal echter niet in het lege doel.

Veluwse Boys domineerde ook in de tweede helft. Eenmaal werd de Edese goalie nog gepasseerd door Wesley Pott, maar het ontging de scheidsrechter, dat de bal ruim achter de doellijn door een verdediger werd weggewerkt. "We zijn opgeklommen naar de vierde plaats en blijven meedoen om een plaats in de nacompetitie. Mocht dat lukken dan zou het de slagroom op de taart zijn", stelde trainer Harold Valkenburg na afloop tevreden vast.

Doelpuntenmakers; Wesley Pott 1-0; Wilgert Kok 2-0.