Extra tijd bestuur basisonderwijs

9 april 2014 om 00:00 Regio

WOUDENBERG - Het raadsvoorstel Onderwijshuisvesting kwam vorige week aan bod in de Woudenbergse gemeenteraad en werd aangenomen. Wel werd het CDA- amendement om het college de opdracht te geven om alsnog met het schoolbestuur van het christelijk basisonderwijs te overleggen, unaniem gesteund.

Door Joke van der Heide

Bart Radstaake (GBW) sprak zijn verbazing uit over het amendement van het CDA: ,,Bij de tussentijdse behandeling in oktober zijn er door alle partijen vragen gesteld, die allemaal teruggekoppeld zijn in het rapport.

De SGP wilde een integraal plan en een oplossing voor de uitbreiding van de Wartburgschool op één locatie, de CU wilde dat onderzocht werd of de Rehobothschool geen goede locatie zou zijn voor de Rehobothschool/Willem van Oranjeschool, de PvdA vond dit een mooie oplossing, omdat het zo dichtbij sportvoorzieningen ligt en het CDA wilde een goede financiële onderbouwing. Je denkt dan dat het een 'makkie' wordt."

In zijn opsomming vergat Bart Radstaake (GBW) de wensen van zijn eigen partij te noemen. Marleen Treep wees hem hier fijntjes op. GBW had gevraagd om een breed en toekomstbestendig voorstel en dat is precies het probleem voor de CU. Marleen Treep: ,,Als denkrichting is het voorstel correct.

Financieel- en verkeerstechnisch is het de juiste keuze, maar uit onderzoek blijkt de locatie van de Rehobothschool minder toekomstbestendig te zijn.

Daarbij is het proces om tot een voorstel te komen feitelijk nog niet afgerond."

Dat was precies de reden voor Daniëlle Vermaas (CDA) om het initiatief te nemen voor een amendement om de belangen van alle partijen te waarborgen.

Hierin staat dat het voorgestelde scenario 3 niet ter discussie staat. Het bestuur van de Wartburgschool en Eem Vallei Educatief kunnen aan de slag.

Omdat er nog onvoldoende gelegenheid is geweest voor overleg tussen het schoolbestuur van het christelijk basisonderwijs en de gemeente over scenario 3 wordt het college gevraagd om dit alsnog te doen en ook te kijken hoe bovenschoolse samenwerking toch gerealiseerd kan worden. Met het verzoek om eventuele extra financiële consequenties mee te nemen in de

Kadernota in juni. Komen partijen er niet uit, dan vraagt het amendement om dit terug te koppelen aan de raad. Na schorsing ondersteunden alle partijen én het college het amendement. De vraag is alleen wat er naast extra tijd nou feitelijk bereikt is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie