IJsbaan ook tweede zondag open

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

Zaterdag meldde deze krant over het plan van Kruft, nadat hem vanuit de gemeente duidelijk was gemaakt dat de zondagsopenstelling vergunningtechnisch geen probleem is. In reactie daarop meldde Westeneng Vastgoed bv, de verhuurder van de hal aan de Mercuriusweg, hier niet blij mee te zijn en juridische stappen te overwegen. Kruft: ,,Dat vind ik eerlijk gezegd wat overdreven. Natuurlijk begrijp ik de gevoeligheid, maar wat mij betreft is het een weloverwogen besluit. De hal staat op een bedrijventerrein, uit het zicht van kerkgangers. Niemand neemt hier wat mij betreft aanstoot aan. Daarnaast vind ik het karakter van het evenement, namelijk schaatsen, best kunnen op zondag. Ik zou een ijsbaan in het dorpscentrum op zondag geen goed idee vinden. Ook marktevenementen op zondag komen wat mij betreft de hal niet in. Met andere woorden, het gaat mij om de locatie en het karakter van dit evenement. En de periode, namelijk de kerstvakantie. Afgelopen zondag was er voldoende belangstelling voor."

BARNEVELD - De ijsbaan in de Mercuriushal in Barneveld opent ook aankomende zondag de deuren, zegt initiatiefnemer Timo Kruft. Afgelopen weekend vond de eerste zondagsopenstelling plaats. ,,Er is voldoende belangstelling voor", zegt Kruft. Eventuele judirische stappen van verhuurder Westeneng houden Kruft naar eigen zeggen niet tegen. ,,Dat zien we dan wel weer."

Westeneng gaf bij monde van Martijn Cluistra zaterdag in deze krant aan dat met het besluit Kruft aan contractbreuk doet, omdat er afspraken zouden zijn gemaakt over de zondag. Kruft: ,,In mijn optiek gaan die bepalingen over marktevenementen. Dat is voor mij duidelijk, dat doe ik niet op zondag."

Cluistra blijft bij het standpunt dat de zondagsopenstelling niet te accepteren valt voor de verhuurder. ,,Het gaat tegen onze principes in. We hebben nog geen overeenstemming kunnen krijgen met Kruft. Momenteel beraden we ons op verdere stappen", zegt hij. De ijsbaan is komende zondag 5 januari geopend van 9.00 tot 22.30 uur. In tegenstelling tot wat eerder in deze krant gemeld werd, is de ijsbaan niet op zondag 12 januari geopend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie