Jan Los winnaar oliebollentoernooi

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Jeu de boulesvereniging Jan van Schaffelaar heeft zaterdag het traditionele oliebollentoernooi gehouden. Jan Los, die al een tijdje niet meer op het erepodium kon plaatsnemen, was nu wel weer de beste van de vereniging.

Het toernooi bestond uit vijf voorgelote partijen. Het was zaterdag op tijd droog geworden waardoor de banen in goede condities waren. Het was wel even wennen, maar Los begon goed. De eerste partij, met Ton Zwezerijnen, eindigde in een duidelijke overwinning tegen Wim Veenendaal en Gerrit Methorst: 13-4. De tweede partij was via de loting bepaald en maakten duidelijk dat Los, Methorst en Hagen tripletten moest spelen tegen Ton Zwezerijnen en Jur van Ginkel. Dit was op papier een fluitje van een cent en moest dit een 13-0 worden. Los en zijn maten kwamen al heel snel op een 6-0 voorsprong. Het ging van het leien dakje zoals voorspeld. Alleen nu ging de tegenstander ineens veel beter spelen en het tripletten kregen in één ronde 4 punten tegen. De volgende weer 3 punten tegen en stonden inmiddels achter met 6-7. Het werd zelfs 10-6 voor Zwezerijnen en Van Ginkel. Team Los zette een eindsprint in en kwam op 12-10 voorsprong. Nu het laatste puntje nog even. Deze werd niet gehaald team Los verloor zeer verrassend. De dag van Zwezerijnen en van Ginkel kon al niet meer kapot. 13-12. Dit was toch wel een grote domper voor Los en zijn team.

In de derde ronde moest Los aantreden met Marien van Nes tegen Henk Hendriksen en Ineke Verbrugh. Deze partij eindigde in een regelmatige overwinning: 13-6. De voorlaatste werpronde was Los gekoppeld aan Simon Westrate. Zij speelden tegen Eva van Meerkerk en Theo Gineau het werd een Fanny (13-0). Er was nu 1 speler met alles gewonnen en dat was Marien van Nes. Los en Van Meerkerk volgden op de voet met drie gewonnen partijen. De loting had al bepaald dat van Nes met Wim Veenendaal tegen Los en Methorst moest spelen. Van Nes mocht zelfs nog verliezen, maar moest het wel zelf wel 11 punten halen. Het werd een duidelijk afspiegeling door de ervaring van Los en Methorst werd het 13-5. Van Nes en Veenendaal kunnen beiden niet schieten, waardoor de kampioen of Methorst alles kon schieten wat maar bij hun boules in de buurt kwam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie