'Dit is onbeschrijfelijk asociaal'

27 december 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - In de Barneveldse woonwijk De Vaarst zijn woensdagavond vijftien tot twintig auto's bekrast. Dat meldde wijkagent Nico van Maanen donderdagmiddag op Twitter. De auto's stonden onder meer aan de Ambrosius van Ommerenlaan.

Buurtbewoonster Mijntje Pluimers spreekt schande van de actie. ,,Dit kan absoluut niet. Dit is ziek en onbeschrijfelijk asociaal." 29Ook Harriët den Braber is slachtoffer van de actie. ,,Dit is geen kwajongensstreek meer. Er zijn zoveel auto's bekrast."

Den Braber heeft wel een vermoeden wanneer het gebeurd is. ,,Dat moet tussen 19.00 en 21.00 uur zijn geweest. Wij vertrokken om 20.40 en om 21.00 uur was de buurvrouw thuis. Haar auto was niet bekrast. Wij zagen onze schade later pas."

Pluimers verbaast zich over de vernielingen. ,,Er is hier nooit wat aan de hand. We zijn een hechte en gezellige buurt. Dit is gewoon dikke pech. De hele buurt is ontdaan."

Den Braber weet nog een opvallend detail te melden. ,,Om de één of andere reden zijn alle Volkswagens Golf overgeslagen."

De wijkagent vraagt mensen die iets hebben gezien te bellen met de politie via 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie