27 december 2013 om 00:00 Nieuws

Naam: ES01PROJECTENDIENJESTAD Persbericht 5000 projecten 131227 Persbericht - 5000 projecten in vier jaar - Netwerk Dien je Stad.doc Rubriek: Geen

Text type: Web Publicatiedatum: 27-12-2013

Netwerk Dien je Stad scoort 5000 projecten

EDE - Het Edese Netwerk Dien je Stad bestaat in 2014 vijf jaar. In de afgelopen vier jaar hebben er 5000 projecten plaatsgevonden met de inzet van 44.000 vrijwilligersuren door honderden (jonge) vrijwilligers.

,,We hebben veel mensen mogen ontmoeten en zijn bij veel mensen achter de voordeur geweest. Er is één overeenkomst die terugkerend is: ieder mens bleek behoefte te hebben aan relatie en contact", aldus Maries van der Hek, projectcoördinator.

,,Het is een mooi resultaat, maar het gaat natuurlijk om de verhalen achter deze getallen. Waar mensen elkaar helpen en harten elkaar raken. Het gaat om het samen leven in Ede”, blikt Eelke Dekens, initiatiefnemer van Netwerk Dien je Stad terug aan het einde van het jaar.

5000 actie

,,Graag kijkt Netwerk Dien je Stad ook vooruit. Daarom hebben we de ‘5000 actie’ gelanceerd. Op naar de volgende 5000 projecten in Ede. We zoeken naar 1000 mensen in Ede die Netwerk Dien je Stad willen steunen met een bedrag van 5 euro, of meer. Het is net zoals bij de projecten binnen het netwerk. Als iedereen in Ede iets wil doen en bijdragen, al is het maar iets kleins, dan kun je met elkaar verschil maken in Ede. Mensen kunnen ook op andere manieren bijdragen. Bijvoorbeeld door zich aan te melden bij de Club van Honderd."

Oliebollenactie

Op dinsdag 31 december, oudejaarsdag, worden er verse oliebollen gebakken bij Kinderboerderij de Proosdij. De prijs: 10 oliebollen voor 5 euro. De oliebollenactie is een gezamenlijke actie van Kinderboerderij de Proosdij en Netwerk Dien je Stad.

Meer informatie: www.dienjestad.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie