Animo verliest van hekkensluiter Oranje Nassau

16 september 2014 om 00:00 Nieuws

GELDERMALSEN - Animo had de wedstrijd tegen hekkensluiter Oranje Nassau uit Amstelveen willen gebruiken als springplank naar de zaalcompetitie, maar dat plan mislukte. De Geldermalsense defensie was niet op orde, in de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Oranje Nassau 18-19.

Wim van Breda maakte een verdienstelijk debuut als vervanger van de geblesseerde Ivo Bronts. Animo nam het initiatief via een 2-0 en 3-1 voorsprong. Een onbegrijpelijk fase volgde: de thuisploeg viel geheel stil en Oranje Nassau profiteerde gretig. Halverwege de eerste helft stond het 3-7 en begon het team van Wim Jansen aan een inhaalrace die slaagde: bij rust was de stand gelijk getrokken tot 10-10.

De afspraken in de rust waren duidelijk: meer inzet, slimmer spelen en minder fouten in de verdediging. Die opdracht werd redelijk uitgevoerd, maar Animo kwam niet los van Oranje Nassau. Via 11-10 en 13-12 werd het 15-14. Met nog acht minuten te spelen leek Animo toe te slaan bij een 17-14 voorsprong, maar de Amstelveners kwamen terug tot 17-17. Een laatste keer kwam Animo op kop met 18-17, maar een frommelgoal en een stafworp in de laatste seconde brachten grote teleurstelling in het Geldermalsense kamp.

Trainer-coach Wim Jansen: "Het scherpe spel was er niet vandaag, we hadden te weinig grip op de wedstrijd en maakten onnodige fouten in de verdediging. Heel jammer en teleurstellend, onbegrijpelijk eigenlijk. Natuurlijk missen we de scoringskracht van Ivo, maar Wim heeft het prima gedaan. Goed dat we nu een weekje vakantie hebben, daarna gaan we er vol tegenaan in de voorbereiding op de zaalcompetitie!"

Scores: Geert van Putten 5, Eric van 't Hoog 4, Lisanne Bronts en Herbert van Doorn 3, Claudia van der Velden 2 en Nienke van Os 1.