Blue Jumpers wint springwedstrijd

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De Barneveldse turnvereniging DOVES hield zaterdag samen met SSS uit Voorthuizen een springwedstrijd. The Blue Jumpers leverde in de Burgthof de beste prestatie.

Het bijzondere aan deze wedstrijden was dat ze met een team mee mochten doen. In totaal 37 teams vertoonden hun springkunsten. Die bestonden uit drie tot vijf gymnasten, zowel jongens als meisjes, die allen vijf dezelfde sprongen en een vrije sprong uitvoerden op vier verschillende springtoestellen.

Elk team kon zich inschrijven in één van de vijf verschillende niveaus. Naast een prijs voor het beste team kon er deze dag ook een prijs worden gewonnen voor de beste presentatie. De teams mochten een eigen naam bedenken en ook creatief zijn met hun outfit en performance. De beste presentatie van de dag was van The Blue Jumpers (SSS).

De jongste springers (6/7 jaar) beten het spits af en begonnen aan hun serie sprongen. De Indiaantjes (DOVES) en de Superstars (SSS) pakten de gouden medaille. Hierna was het de beurt aan de gymnasten van 8 tot en met 11 jaar. Hier waren er al moeilijke sprongen te zien. Het goud in de verschillende leeftijdscategorieën was voor The Blue Jumpers, Springkonijnen (SSS) en de springende DOVES-talenten.

In de laatste ronde waren er volgens de clubs ,,spectaculaire sprongen” te zien en was het niveau ,,hoog” van een aantal springers. De leeftijdscategorie was 12+ en 16+. Hier kwamen veel turners in actie en FC Kip ging er met de gouden medaille vandoor. Bij de 16+ wonnen The Expendables (DOVES). Zij behaalden veruit de hoogste score van de dag.

De organisatie kijkt terug op een ,,sportieve dag met veel publiek.”

u De complete uitslag is te zien op de website www.gvdoves.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie