SSS-coach Kamphuis analyseert eerste competitiehelft

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

Na de teleurstelling van de week ervoor - toen er met 3-0 verloren werd van Orion - was SSS gebrand op het herstel van de eer. Dit lukte zeer aardig in de beginfase tegen de Brabanders. Kamphuis: ,,Wij legden veel energie in de wedstrijd en speelden erg fris. Dat vond ik heel mooi om te zien, we speelden gewoon goed en scherp. Niet dat we alle kansen benutten, maar toch, goed was het zeker. Dan verwacht je dat we in de tweede set doorpakken, maar daar was geen sprake van helaas.”

BARNEVELD - SSS liet zich zaterdag weer eens van zijn grillige kant zien. De Barneveldse lange mannen, die prachtig spel nog te vaak afwisselen met zeer matig volleybal, speelden een uitstekende eerste set tegen Tilburg. Daarna was het verval toch wat groot, hoewel niet uit het oog mag worden verloren dat Tilburg wel excelleerde in de fase daarna. Toch was het duel exemplarisch voor het hele seizoen. Hoofdtrainer Edward Kamphuis kijkt terug op de wedstrijd en analyseert de eerste seizoenshelft. ,,Goed spel is bij ons nog te weinig vanzelfsprekend. Toch bevalt het me uitstekend hier.”

Door Jurre Jochemsen

Slordigheid werd daarna meer een kenmerk aan de kant van de Barnevelders. Hoe kon dat zo? ,,Dat is voor een coach altijd moeilijk te verklaren, daar heb ik echt geen antwoord op. Feit is dat Tilburg de kansen pakte en rook dat er wat te halen was. Wij brachten ze als het ware in het zadel. Er kwam veel op de schouders van Johan Oosting terecht. Dat kon niet altijd goed gaan.”

Opvallend zaterdag ook was de basisplaats voor Stefan Taanman, die passer/loper Tom Buijs verving. Dit verliep niet altijd even gesmeerd; mede door het gebrek aan wedstrijdritme, maakte Taanman wel de nodige fouten. Kamphuis daarover: ,,Stefan is ontzettend lang geblesseerd geweest. Dit seizoen haakte hij echter weer aan. Afgelopen week heeft hij heel goed getraind. Mede door het feit dat ik wat meer snelheid op die plek wilde, bracht ik hem vandaag. Het ging soms goed, soms wat minder. Dat is een keuze die je maakt.”

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van dinsdag 18 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie