‘Voorthuizen krijgt tijdelijke bibliotheek’

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/VOORTHUIZEN - ,,Er worden geen deuren gesloten voordat er nieuwe opengaan.’’ Die toezegging over bibliotheek Voorthuizen deed wethouder Gerard van den Hengel dinsdagavond aan Plaatselijk Belang Voorthuizen en de raadscommissie Samenleving.

De Voorthuizense bibliotheek is al jaren gevestigd in een pand aan de Gerard Doustraat, maar dat gebouw is sterk verouderd. Edzo Meerman sprak namens het bestuur van Bibliotheek Gemeente Barneveld de verwachting uit dat Voorthuizenaren nog hooguit een jaar op die plek terechtkunnen voor hun boeken. Het is de bedoeling dat de bieb in de toekomst onderdeel wordt van het nieuw te bouwen dorpshuis ‘t Trefpunt, maar dat gaat zeker nog enkele jaren duren. Meerman: ,,We zijn wanhopig op zoek naar een tijdelijk pand.’’

Hij gaf verder aan dat de toekomstige huisvesting in Voorthuizen ,,aanzienlijk kleiner’’ zal worden dan de huidige bibliotheek en dat het de bedoeling is dat de vestiging ,,vooral door de samenleving moet worden gedragen.’’ Als voorbeeld noemde hij de ‘onbemande’ bibliotheek in kulturhus De Essenburcht in Kootwijkerbroek die vrijwel geheel op vrijwilligers draait.

Meer in de Barneveldse Krant van woensdag 5 december

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie