Auto met dode man ligt dagen langs A1 bij Stroe

11 september 2012 om 00:00 Achtergrond

STROE - De personenauto met daarin een overleden man die dinsdagmiddag werd aangetroffen langs de snelweg A1 bij Stroe heeft daar zeer waarschijnlijk al enkele dagen gelegen. Dat heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

De politie heeft volgens een woordvoerder ,,een vermoeden'' wie de bestuurder is, maar zijn identiteit is nog niet officieel vastgesteld. Er wordt sectie op het lichaam verricht om de exacte doodsoorzaak te achterhalen en het tijdstip van overlijden vast te stellen.

Mogelijk is de auto in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september van de weg geraakt en op de kop tussen bomen en struiken langs de A1 beland. Een vrouw meldde die nacht dat zij op dit gedeelte van de snelweg - tussen Apeldoorn en Stroe, richting Amersfoort - een auto met hoge snelheid voorbij had zien rijden en dat ze daarna in de verte vonken zag.

Medewerkers van zowel de politie als Rijkswaterstaat zijn die nacht gaan kijken in de buurt van de hectometerpaal die de vrouw had doorgegeven, maar zij vonden niets.

Een vrachtwagenchauffeur belde dinsdagmiddag rond 13.45 uur de politie, omdat hij in zijn spiegel een auto tussen bosschages langs de A1 had zien liggen. Daarop werd de wagen bij Stroe aangetroffen. De technische recherche hield aansluitend een sporenonderzoek op de A1, waardoor de snelweg bij Stroe uren was afgesloten in de richting van Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie