Verkoop van vuurwerk vandaag gestart

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Op verschillende locaties in de gemeente Barneveld is de vuurwerkverkoop vanmorgen weer van start gegaan. Het duurdere siervuurwerk is vooral in trek bij de echte liefhebbers, de gezinnen kopen liever goedkopere assortimentsdozen.

Hoeveel vuurwerk dit jaar over de toonbank gaat, is nog lastig in te schatten, maar op basis van de voorverkoop is vergeleken met vorig jaar een lichte daling te zien. ,,Dan heb ik het over ongeveer tien procent minder”, zegt Christiaan Doppenberg, assistent bedrijfsleider bij De Schuur in Kootwijkerbroek. ,,Wat op zich meevalt, want vorig jaar was een heel goed jaar.” In Voorthuizen merkt Woninginrichting Van de Kamp op basis van de voorverkoop een lichte teruggang van ongeveer vijf procent. ,,Maar wat vooral ook opvallend is, is dat de voorverkoop laat op gang kwam”, zegt Hans van de Kamp. ,,Twee weken geleden was er nog niet veel verkocht via de site, maar afgelopen dagen is het alsnog hard gegaan.”

Die trend merkt ook Jan Willem van den Brink van JWB Vuurwerk aan de Schoutenstraat in Barneveld op. ,,Afgelopen dagen liep het pas echt storm op de site. Ik heb de website om 5.00 uur vanmorgen gesloten, omdat ik anders de bestellingen niet rond zou krijgen.” Wat betreft verkoop in de winkels is de verwachting dat het met name zaterdag, op oudjaarsdag zelf dus, topdrukte is. ,,Want dan zijn de meeste mensen immers vrij”, zegt Van de Kamp.

(Lees meer hierover in de Barneveldse Krant van donderdag 29 december 2011)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie