Bijna duizend bezoekers bij tweede XmasEvent in Barneveld

28 december 2009 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Met een kleine duizend bezoekers, waaronder veel kinderen, was het zaterdag tijdens de tweede aflevering van het XmasEvent ,,gezellig druk”, aldus organisator Sebastiaan Blom.

Net als vorig jaar stonden op tweede kerstdag creatieve activiteiten voor kinderen centraal in de Barneveldse Veluwehal. Kinderen konden er, samen met hun ouders, naar hartelust bijvoorbeeld figuurzagen, schilderen en timmeren. ,

,We gebruikten deze keer alleen de sportzaal, dat was een succes”, zegt Blom. Zo konden de kinderen aan de knutseltafels aan de slag en de ouders in de buurt blijven en genieten van optredens van onder meer streetdance, gospelkoor Say Yes en accordeonvereniging Excelsior.”

Veel belangstelling was er deze keer voor het pleintje waar ondernemers met kramen artikelen verkopen. ,,Vooral woondecoratie doet het goed. Wellicht gaan we deze markt bij een volgende editie uitbreiden.” Daarnaast waren ook de drie tafeltennistafels in trek.

Vorig jaar was het evenement gratis toegankelijk, dit jaar moesten bezoekers één euro entree betalen. ,,Dit door het wegvallen van een grote sponsor”, zegt Blom. ,,Iedereen had daar overigens wel begrip voor.”

Of het evenement volgend jaar weer plaatsvindt, is niet nog niet zeker. ,,Tweede kerstdag 2010 valt op een zondag”, legt Blom uit. ,,We weten nog niet of we het evenement op een zondag door willen laten gaan, maar we willen wel graag tweede kerstdag aanhouden, dus daar gaan we komende maanden over nadenken.”

Een fotoreportage is te vinden op www.xmasevent.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie