Lunteraan vrijgesproken van mishandeling vriendin

28 december 2008 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN/ARNHEM (APA) - Een 19-jarige jongen uit Lunteren die verdacht werd van mishandeling van zijn vriendin in Lunteren, is door de politierechter in Arnhem vrijgesproken. De rechter kon onvoldoende bewijs vinden dat hij haar zou hebben geslagen of getrapt. Wel is hij veroordeeld voor het vernielen van haar mobiele telefoon. De Lunteraan kreeg een boete van 150 euro.

De jongen zou zijn vriendin hebben mishandeld nadat hij op 7 september uit café De Prinsenhof in Lunteren werd gezet. Het meisje wilde het toen uitmaken. Maar hij greep haar juist vast, omdat hij haar wilde zoenen. Toen zij dat niet wilde, zou hij haar hebben geslagen en later geschopt, zo verklaarde ze voor de politie. De jongen ontkent dat en geen van de omstanders heeft hem gericht zien slaan. Een meisje verklaarde dat hij van zich af zou hebben geslagen, omdat iemand hem van zijn vriendin af wilde halen.

Tijdens de ruzie die volgde heeft de Lunteraan wel de telefoon van zijn vriendin afgepakt en kapotgegooid. Naar eigen zeggen was dat niet met opzet. Hij had de telefoon terug willen gooien naar zijn vriendin.

Met de vrijspraak ontloopt de jongen 2,5 maand cel die hem nog boven het hoofd hangt. Hij zit nog in zijn proeftijd wegens eerdere mishandelingen en openlijk geweld. Als hij schuldig was bevonden, was die voorwaardelijke straf wel uitgevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie