‘Reformatorisch speciaal basisonderwijs in Barneveld’

9 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Het college van b. en w. van Barneveld gaat zich hard maken voor de komst van reformatorisch speciaal basisonderwijs in Barneveld. Dit gebeurt naar aanleiding van een onderzoek naar het leerlingenvervoer naar scholen voor speciaal onderwijs in de omgeving van Barneveld.

Daaruit blijkt onder meer dat 68 leerlingen uit de gemeente Barneveld in Ede een reformatorisch school voor speciaal basisonderwijs bezoeken. ,,Door een nevenvestiging in Barneveld kunnen mogelijk kosten worden bespaard. Daarnaast biedt de gemeente onderwijs het liefst zoveel mogelijk in de eigen omgeving aan’’, legt gemeentewoordvoerder Patricia van Putten uit.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Barneveld jaarlijks 130.000 euro kan besparen op het vervoer van leerlingen. Voorwaarde is wel dat de gemeente - tenzij niet anders kan - afstapt van het vervoer met personenbusjes naar scholen voor speciaal basisonderwijs en ouders een vergoeding geeft voor het gebruik van het openbaar vervoer. ,,Hiermee zou Barneveld afwijkend handelen van omliggende gemeente’’, geven de onderzoekers aan. Verder zijn er vanwege wettelijke verplichtingen weinig bezuinigingsmaatregelen mogelijk.

Het leerlingenvervoer kost de gemeente dit jaar één miljoen euro. De kosten voor het vervoer lopen al jaren op. Op aandringen van de VVD is daarom onderzoek gedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie