DWK aan de start bij Pietercup

5 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Tijdens de Swimcup Eindhoven komend weekend wordt er in het kader van het afscheid van oud-Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband een speciale wedstrijd georganiseerd voor de minioren-zwemmers. Ook DWK uit Barneveld komt aan de start.

De zwemmers mogen op maximaal twee afstanden deelnemen en zijn allen voor hun eigen sterkste slag ingeschreven.

Ook worden er maximaal 1 of 2 series per programmanummer gezwommen en met aanmeldingen uit heel het land was het spannend of de ingeschreven zwemmers aan de start mochten komen. Laura Willemsen verschijnt voor de 100 meter vrije slag en de 200 m wisselslag op de startblokken. Anoeska van de Kraats zwemt de 100 m schoolslag. Nino Sieling zal op de 100 m rugslag en de 200 m wisselslag acte de présence geven.

Jurre Stammes komt in actie op de 100 m schoolslag, terwijl Mike Fraanje de 100 m vrije slag en de 100 m rugslag zwemt. Anouk van Nellestijn komt in actie op de 100 m rugslag en de 200 m wisselslag. Sook Willemsen zwemt de 100 m vrije slag en de 100 m schoolslag. Wieke Kool zwemt de 100 m vrije slag en de 100 m schoolslag.

Voor de acht snelste jongens uit alle series op de 100 meter vrije slag, staat er als finalenummer, dé race om de Pieter Cup gepland. Dit is het slotnummer van de Swimcup Eindhoven 2008. Meteen daarna zal Van den Hoogenband zelf deze Cup uitreiken aan zijn jeugdige opvolger. Voor de zwemmers van DWK wordt het een spannende dag met voor hen de kans een van hun idolen in levende lijve te aanschouwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie