Dakartrucks in Le Havre voor keuring

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD / EDERVEEN - De regionale Dakar-teams zijn gisteren richting Le Havre vertrokken. Vandaag worden de trucks en assistentievoertuigen gekeurd. Vrijdag gaat de karavaan op de boot richting Zuid-Amerika.

In Barneveld (Vink Rally Sport), Ederveen (GINAF Rally Power) en Harskamp (Van den Brink Rallysport) stond de dinsdag in het teken van het pakken en vertrekken. Ook JB Trading (het t team van Jack Brouwers, Jan van de Bor en Aart Brouwer) uit Ede trok in het spoor van deze teams naar de Franse havenstad.

Op de brede kade waar de gigantische boot ligt aangemeerd die de voertuigen van alle Dakar-deelnemers gaat vervoeren, vindt vandaag en morgen de technische keuring plaats. Rob Vink zag het met vertrouwen tegemoet. ,,We hebben onze zaakjes prima voor elkaar, dus we verwachten geen moeilijkheden bij die keuring. Alhoewel, je weet het maar nooit met die Fransen, ze willen nog weleens een beetje moeilijk doen.''

Ook in Ederveen keek men vol verwachting uit naar de laatste halte op weg naar Buenos Aires. ,,We hebben de zaken op technisch gebied goed voor elkaar,'' vertelde Wuf van Ginkel. ,,Ik verwacht dan ook geen problemen bij de keuring.''

Naast alle wedstrijdtrucks worden ook de assistentievoertuigen gekeurd voordat ze aan boord kunnen. De boot gooit in de nacht van donderdag op vrijdag de trossen los en zet koers richting de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na Kerst zal het schip in Buenos Aires arriveren.

De teams van Vink Rally Sport, Van den Brink Rallysport en JB Trading vliegen samen met de complete club van GINAF Rally Power en GINAF Rally Service op maandag 29 december naar Argentinië.

In samenwerking met Stichting Racen tegen Kanker houdt het team van Vink nog een uitzwaaidag in het centrum van Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie