Bouw huizen Geluksvogels officieel gestart

24 november 2008 om 00:00 Nieuws

KOOTWIJKERBROEK - De bouw van de achttien woningen van Kopersvereniging De Geluksvogels in Kootwijkerbroek is gestart. Wethouder Gerrit Tijmensen stortte zaterdag het eerste stuk beton aan De Wiek, in de nieuwe woonwijk Puurveen.

Met een kruiwagen vol beton legde Tijmensen de basis voor de het fundament van één van de nieuwe woningen. Ook wethouder Aart de Kruijf was aanwezig. Hij onthulde het bouwbord bij de woningen. ,,Dit is een mooi moment voor de toekomstige bewoners van de huizen”, zegt De Kruijf. ,,Voor mij is het bijzonder omdat voor het eerst in deze regio zo’n uniek experiment nu echt vorm krijgt. Als ik zie hoe enthousiast de initiatiefnemers zijn, denk ik dat we er goed aan gedaan hebben onze medewerking te verlenen.”

De Geluksvogels bouwen binnen de nieuwe wijk Puurveen achttien woningen in eigen beheer. Ze hebben zelf een architect in de arm genomen, de financiering geregeld en een contract gesloten met bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp. ,,Op deze manier is elke koper volledig vrij in de indeling en ontwerp van het huis”, zegt Johan van Deelen, één van de Geluksvogels. ,,Bijkomend voordeel is dat je een deel van de kosten die anders naar een ontwikkelaar zouden gaan in je zak houdt. Op die manier zijn de huizen ook betaalbaar voor jonge mensen.”

Lees het volledige artikel in de Barneveldse Krant van maandag 24 november 2008

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie