Valleilijn van Arnhem naar Utrecht

20 november 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Connexxion wil op termijn de Valleilijn ombouwen tot een hoogwaardige kwartiersverbinding tussen Arnhem en Utrecht, via Barneveld. Dat zegt projectmanager Coen Storm. ,,Maar daarvoor is wel een flinke investering voor de veiligheid op de lijn noodzakelijk.”

,,Sinds we het vervoer op de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen in december 2006 overnamen van de Nederlandse Spoorwegen, kennen we een reizigersgroei van veertig procent op deze lijn”, zegt Storm. ,,En het is duidelijk dat deze groei zich flink doorzet als we vol inzetten op verdere ontwikkeling. Dat doen we al met de kwartiersdienst vanaf Barneveld-Centrum, die zondag 14 december ingaat en met de stations Hoevelaken en Barneveld-Zuid in 2011. Willen we in de toekomst echt een goed alternatief bieden voor de automobilist die op de A1 en de A28 in de file staat, dan is een kwartiersdienst Arnhem-Utrecht langs deze lijn dé oplossing. Bovendien, een kwartiersdienst vanaf Barneveld-Noord naar Utrecht betekent een enorme impuls voor het transferium daar.”

Voordat dit gerealiseerd kan worden, moet er een flinke investering gedaan worden. ,,Het traject tussen Barneveld-Noord en Ede-Wageningen is nu veilig, maar zal dat niet zijn wanneer de drukte op het spoor toeneemt. We hebben dan ook een flinke verbetering en aanpassing van de seinen nodig, evenals dubbelspoor op bepaalde plekken, zoals tussen Barneveld en Lunteren.”

Lees het volledige artikel in de Barneveldse Krant van donderdag 20 november 2008

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie