Barneveldse kerken doen mee aan gebedsweek

28 december 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/VOORTHUIZEN - Leden van verschillende kerken doen in januari in Barneveld en in Voorthuizen mee aan de Nationale Gebedsweek. 'Bidden met open handen' is het thema.

,,Handen kunnen een symbool zijn van onze houding tegenover God: gevouwen of open, of uitstrekkend naar de hemel. In de thema's van de gebedsavonden laten we ons inspireren door de handen van Jezus. Samen willen we bidden om van Hem alles te ontvangen, maar ook om uit te delen aan de medemens in nood. Iedereen die mee wil bidden is welkom'', aldus de organisatoren.

De gebedsbijeenkomsten in Barneveld zijn maandag 21 januari in de hervormde Oude Kerk, dinsdag 22 januari in de gereformeerde Bethelkerk, donderdag 24 januari in de rooms-katholieke Catharinakerk en vrijdag 25 januari in de hervormde Immanuëlkerk, telkens van 19.30 tot 20.30 uur.

In Voorthuizen zijn de gebedsbijeenkomsten maandag 21 januari in de gereformeerde kerk, dinsdag 22 januari in de Nederlands-gereformeerde kerk, woensdag 23 en donderdag 24 januari in De Kandelaar en vrijdag 25 januari in Het Kerkheem bij de hervormde Dorpskerk, steeds van 18.45 tot 19.45 uur.

Voor het eerst hebben twee gebedsweken die jaarlijks in januari vlak na elkaar werden gehouden in dezelfde periode plaats: van 20 tot 27 januari: de honderdste internationale Week van gebed voor de eenheid van de christenen, in Nederland georganiseerd door de Raad van Kerken, en de Week van Gebed van de Evangelische Alliantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie