Overeenkomst voor De Schans

25 april 2007 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - De gemeente Woudenberg en alle participanten ondertekenden dinsdagmiddag in de raadzaal van het gemeentehuis in Woudenberg een intentieovereenkomst voor het in gebruik nemen van activiteitencentrum De Schans en Loket De Kleine Schans en het gezamenlijke beheer hiervan.

Het multifunctionele gebouw bestaat uit een activiteitencentrum, een klein medisch centrum, Loket De Kleine Schans en huisvesting voor Woningbouwvereniging De Vooruitgang. Het wordt een gebouw waarin verschillende instellingen en organisaties gezamenlijk zijn gehuisvest en werkzaamheden verrichten. De gemeente is eigenaar van de ruimten voor het activiteitencentrum en Loket De Kleine Schans. Bij Loket De Kleine Schans kunnen inwoners van Woudenberg terecht voor al hun vragen op het gebied van welzijn, zorg en wonen. Dit loket neemt na de opening ook de taken over van het WMO-loket in het gemeentehuis. Het activiteitencentrum wordt het nieuwe onderkomen van Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg, Amant Wonen Zorg en Dienstverlening, GGD Eemland en Stichting Zeisterwoude.

Bbeheer en onderhoud van het activiteitencentrum en Loket De Kleine Schans komen in handen van stichting ABC, die ook de beheerder is van sporthal en cultureel centrum De Camp. Daarbij zal intensief worden samengewerkt met de Stichting Reinaerde. Deze stichting biedt begeleiding licht verstandelijk gehandicapten, die in De Schans allerlei kleine werkzaamheden gaan verrichten voor de participanten. Door de intentieovereenkomst te tekenen, committeren de partijen zich aan de in het voortraject vastgelegde afspraken. Ook verklaren ze bij ondertekening hun werkzaamheden en het lokale beleid af te stemmen op de doelstellingen van het activiteitencentrum en Loket De Kleine Schans.

Burgemeester en wethouders gaven een jaar geleden de bouwvergunning af voor woonzorgzone De Schans. In deze woonzorgzone worden 90 koop- en huurwoningen en het multifunctioneel centrum gerealiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie