Nabeademing na operatie in Ede op uitslaapkamer

23 april 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - In Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede wordt voortaan ook de afdeling recovery (de uitslaapkamer) benut voor het nabeademen van patiënten. Op deze afdeling komen patiënten uit de narcose na een operatie.

Sommige patiënten worden na de operatie aan beademingsapparatuur gelegd. Eerst gebeurde dat nog in de operatiekamer, of werden er soms intensive-care-bedden gebruikt. Nu wordt sinds enkele weken nabeademd op de recovery. Dat is beter én veel efficiënter voor de zorg, aldus het ziekenhuis.

Nabeademing binnen de afdeling recovery heeft volgens ‘Gelderse Vallei’ grote voordelen. ,,De patiënt kan gelijk van de operatiekamer naar de uitslaapkamer (recovery) gebracht worden. Hierdoor is de doorstroom in de operatiekamer sneller. Het bed in de operatiekamer is meteen weer vrij voor een volgende patiënt. Een ander positief punt is dat er nu geen intensive-care-bedden meer gebruikt hoeven worden alleen voor nabeademen. Daar zijn intensive-care-bedden eigenlijk niet voor bedoeld. Ook belangrijk is dat deze faciliteit een verrijking van de kennis en een verdere professionalisering van de recovery-verpleegkundigen betekent. De patiënt is ten slotte beter af.’’

In nauwe samenwerking met de anesthesiologen is de nabeademingsfaciliteit opgezet. De nieuwe methode wordt toegepast op diverse patiëntengroepen, zoals sterk afgekoelde patiënten of patiënten met spierverslapping. De voorbereidingen voor de nieuwe methode hebben een jaar in beslag genomen. Medewerkers zijn in andere ziekenhuizen op werkbezoek geweest. In sommige ziekenhuizen wordt deze methode van nabeademen op de recovery al langer gebruikt. Verder zijn de medewerkers geschoold en zijn er praktische aanpassingen gedaan in de recoveryruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie