Jur van Ginkel neemt afscheid

19 april 2007 om 00:00 Nieuws

Het afscheid van Van Ginkel (61), die met prepensioen gaat, betekent de afsluiting van een bijna 45-jarige loopbaan in de lokale journalistiek. Van Ginkel is sinds augustus 1962 werkzaam bij de Koninklijke BDU. Hij begon zijn loopbaan als redacteur van de - toen nog drie keer per week als nieuwsblad verschijnende - Barneveldse Krant. Sinds juli 1983 is Van Ginkel verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van de Barneveldse Krant, die in 1985 als dagblad zes keer per week begon te verschijnen.

Lezers kunnen gastenboek tekenen BARNEVELD - Jur van Ginkel neemt medio mei afscheid als algemeen hoofdredacteur van Koninklijke BDU Uitgevers en daarmee ook als hoofdredacteur van deze krant. Ter gelegenheid hiervan is een digitaal gastenboek geopend, waar lezers van de Barneveldse Krant een wens of herinnering aan Van Ginkel kunnen achterlaten.

Moedigste hoofdredacteur

Sedert 1 mei 1992 is Jur van Ginkel algemeen hoofdredacteur van alle uitgaven van Koninklijke BDU Uitgevers. Als algemeen hoofdredacteur geeft de Barnevelder leiding aan bijna zeventig journalisten, fotojournalisten en redactie-assistenten.

In oktober vorig jaar werd Van Ginkel, met name ook in verband met de succesvolle metamorfose van ‘zijn’ krant, door een vakjury gekozen tot de moedigste hoofdredacteur van het jaar. Daarbij liet hij de andere genomineerden van De Groene Amsterdammer, Het Parool, BNR Nieuwsradio, Bieslog en Waskracht (VPRO) achter zich.

Opvolgers

Van Ginkel heeft twee opvolgers. Peter Vorstenbosch (43) is benoemd tot hoofdredacteur Vak- en Publieksmedia (Tijdschriften) bij de Koninklijke BDU Uitgevers. Jos Scholten (42) is de nieuwe hoofdredacteur Lokale Nieuwsmedia (Kranten). Zowel Vorstenbosch als Scholten zijn al meerdere jaren als leidinggevende werkzaam binnen de BDU. Zo heeft Scholten, onder leiding van Van Ginkel, twee jaar geleden als ad-interim chef van de Barneveldse Krant met de redactie de vernieuwing en overgang naar tabloid van deze krant bewerkstelligd.Ter gelegenheid van het afscheid in mei, wordt een digitaal gastenboek geopend voor lezers van de Barneveldse Krant. Via de site www.bedanktjurvanginkel.nl kan een boodschap voor de scheidend hoofdredacteur worden achtergelaten, eventueel voorzien van een foto. U wordt van harte uitgenodigd om hiervan gebruik te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie