Strafpleiter Bram Moszkowicz vecht voor zijn ‘morele bestaan’

19 april 2007 om 00:00 Nieuws

Dat betoogden de advocaten Oscar Hammerstein en Gerard Spong woensdag voor het gerechtshof in Amsterdam, dat het hoger beroep behandelde van het kort geding waarin Moszkowicz het onderspit heeft gedolven. De bekende advocaat sleepte de journalist destijds voor de rechter nadat die Moszkowicz in een radiouitzending ‘maffiamaatje’ had genoemd. De kortgedingrechter had daar geen moeite mee. Zij oordeelde dat Moszkowicz een hoge boom is, die wind moet kunnen vangen. Bovendien vond zij dat Kelder over voldoende feitelijke gronden beschikte waarop hij die pittige kwalificatie kon baseren.

AMSTERDAM (ANP) - Strafpleiter Bram Moszkowicz vecht ‘voor zijn morele bestaan’. De ‘persoonlijke aanval’ die Jort Kelder eerder dit jaar op hem heeft ingezet door hem publiekelijk te beledigen en te beschuldigen van strafbare feiten, heeft Moszkowicz het werken eigenlijk onmogelijk gemaakt.

Moszkowicz, die in februari de verdediging van Willem Holleeder neerlegde, noemde het oordeel van de rechter ‘infaam en abject. Hammerstein constateerde woensdag dat Kelder, tot voor kort hoofdredacteur van het zakenblad Quote, zijn kruistocht tegen Moszkowicz ook nadien nog heeft voortgezet.Voorafgaand aan de zitting heeft het hof beide partijen gevraagd toch nog even na te denken over het schikken van de zaak. Dit verzoek vond geen gehoor. Het hof doet uitspraak op 24 mei.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie