Griffier Iede Bakker en raadsleden Mijntje Pluimers en Jan Willem van den Born (vlnr) dragen een mondkapje, voorafgaand aan de raadsvergadering.
Griffier Iede Bakker en raadsleden Mijntje Pluimers en Jan Willem van den Born (vlnr) dragen een mondkapje, voorafgaand aan de raadsvergadering. Gemeente Barnevelld

Eerste mondkapjes tijdens Barneveldse raadsvergadering

8 oktober 2020 om 08:12 Politiek

BARNEVELD Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis, was het dragen van een mondkapje woensdagavond tijdens de raadsvergadering in de gemeente Barneveld verplicht. 

Wanneer de politici zich door de raadszaal, gangen of andere publieke ruimtes bewogen, moest zij het masker op hebben. Zodra als zij op hun zitplaats waren gearriveerd, mochten zij dit afzetten. Ook als zij aan het woord waren, hoefden zij het mondkapje niet op te hebben.

Voorafgaand aan de vergadering herinnerde burgemeester Asje van Dijk de politici aan de corona-voorschriften: de anderhalve meter, het desinfecteren van de handen en de looproutes in de raadszaal. ,,Denk erom, voor uw eigen gezondheid en voor de beeldvorming naar buiten toe”, gaf hij hen mee.

In verband met verkoudheidsklachten, was CDA-raadslid Anne van der Meer afwezig bij de vergadering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie