Afbeelding
Pete Linforth

Zeven nieuwe corona-besmettingen in Barneveld

11 augustus 2020 om 16:23 Corona

BARNEVELD Barneveld heeft de afgelopen twee weken de meeste nieuwe corona-besmettingen genoteerd sinds de eerste weken van mei. Het virus is bij zeven inwoners van de gemeente vastgesteld sinds woensdag 29 juli. Zeker zes hiervan zijn in er laatste week bij gekomen.

Dit blijkt uit de jongste cijfers van het RIVM. Sinds de uitbraak van het coronavirus, in maart van dit jaar, zijn er in totaal 147 mensen uit de gemeente Barneveld besmet geraakt. De afgelopen weken werden er nog maar weinig besmettingen genoteerd: in de hele maand juli waren dit er slechts drie. In de afgelopen twee weken zijn er dus aanzienlijk meer mensen besmet geraakt. Overigens is in de afgelopen weken geen enkele Barnevelder in het ziekenhuis opgenomen of overleden in verband met corona. Het laatste sterfgeval in Barneveld dateert van april. 

In heel Nederland zijn er tot vandaag bijna 60.000 mensen besmet geraakt met Covid-19. Van alle gemelde patiënten is de helft 55 jaar of ouder, aldus het RIVM. Zo’n 12.000 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen met corona en 6159 mensen zijn aan het virus overleden. Hiervan was de helft 83 jaar of ouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie