Veluwse Boys.
Veluwse Boys. import

Verrassende zege Veluwse Boys op Fortissimo

10 maart 2018 om 22:11 Sport/sport

GARDEREN Voor Veluwse Boys viel alles zaterdagmiddag de goede kant op. Er werd van het begin af aan veel druk gezet op tegenstander Fortissimo om deze niet aan de opbouw toe te laten komen. De Edenaren moesten veelvuldig de lange bal hanteren en dat was een kolfje naar de hand van Veluwse Boys. In de 4e minuut veroverde Jurgen Hoegen de bal en zijn schot werd door de doelman losgelaten, waarna Thom van Doesburg in de rebound scoorde.

In de 14e minuut kwam Fortissimo terug tot 1-1. Halverwege de eerste helft viel in een aanval over veel schijven de 2-1 voor Veluwse Boys. Wilbert Kok legde terug op Robin van Middendorp en die schoot vanaf zo'n achttien meter meter hard raak. Nog voor de rust kwam een wat sterker Fortissimo uit een hoekschop op 2-2.

Na de hervatting werd Fortissimo beter. De ploeg uit Ede had meer balbezit, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. In de 63e minuut kwam Veluwse Boys opnieuw op voorsprong. Een lage voorzet van Jurgen Hoegen viel pardoes bij de tweede paal binnen; 3-2. Fortissimo ging nog meer risico nemen en dat gaf Veluwse Boys de gelegenheid te counteren. Bij één van die counters was Thom van Doesburg sneller dan zijn tegenstander en scoorde de 4-2. ,,We hebben een uitstekende teamprestatie geleverd”, aldus trainer Hans Nijhuis.