Afbeelding
import

Nicky Groeneveld bezorgt Lunteren een driepunter

10 maart 2018 om 21:52 Sport/sport

LUNTEREN Nicky Groeneveld toonde tegen AGOVV zijn waarde voor Lunteren. Met een aantal uitstekende reddingen, waaronder een strafschop, had de doelman een groot aandeel in de 0-1 overwinning.

Dat Groeneveld achteraf de hoofdrol opeiste, daar had het de eerste drie kwartier niet naar uitgezien. ,,Wij speelden goed. Thom Rijnders kreeg een kopkans, en er waren gevaarlijke schoten van Kevin Hazeleger en Jordi Duits. Er was een groot kwaliteitsverschil'', vond Bart Schreuder.

Dat werd vrij snel in de tweede helft uitgedrukt in de 0-1. Jeffrey van den Brink wist een poging van Rijnders in de rebound raak te mikken. ,,Daarna gooide AGOVV alle schroom van zich af. We hadden het heel moeilijk. Het was vooral overleven. Nadat Nicky al een keer in een één tegen één situatie had gered, stopte hij twee minuten voor tijd een strafschop. Hij stond echt fantastisch te keepen'', oordeelde de trainer.

,,Ik denk dat de neutrale toeschouwer een gelijkspel de juiste uitslag had gevonden. Het kwartje viel nu onze kant op'', aldus Schreuder.

Die speelt zaterdag met Lunteren de derby tegen Blauw Geel'55. Lunteren, nu zevende, staat zeven punten achter op de Edese formatie. ,,Altijd een leuk potje'', besluit Bart Schreuder.