Afbeelding
Bram van den Heuvel

Samen Sterk Oranjetoer: 'Trots op het eindresultaat'

28 april 2020 om 10:40 Evenementen

BARNEVELD Duizenden geïnteresseerden volgden op Koningsdag de Samen Sterk Oranjetoer van de Barneveldse Krant. Via Facebook en de Barneveldsekrant.nl konden zij zien hoe in coronatijd op verschillende plekken in de gemeente Koningsdag werd gevierd en genieten van live-optredens van lokale artiesten.

Geertjan Jansen, één van de initiatiefnemers, is trots op wat er in korte tijd is neergezet. ,,In iets meer dan een week veranderde een idee in een complete Koningsdag-uitzending van ruim vijf uur. De voorbereiding was een grote uitdaging, maar mede dankzij de samenwerking met ondernemer Rik van der Woerd en het enthousiaste team van Helden Live Stream is het gelukt om iets moois neer te zetten. Natuurlijk viel de live-verbinding een keer weg en schokte de camera hier en daar tijdens een interview. Maar al met al zijn we trots op het eindresultaat.” 

Het aanvankelijke plan voor de Samen Sterk Oranjetoer was om auto's met camera's door de Barneveldse straten te laten rijden. Met de hulp van een aantal externe professionals werd het een compleet programma, inclusief live-optredens. Van der Woerd regelde meerdere acts die optraden in de studio van Hype Automatisering en op locatie bij zorgcentra en appartementencomplexen. ,,En veel Barneveldse bedrijven waren bereid te sponsoren.”

VERSIERD De uitzending startte om 11.00 uur met een toespraak van burgemeester Asje van Dijk en het 'digitale' Wilhelmus van De Harmonie. De toer zette vervolgens koers naar de versierde Patrijzenhof, waar oud-Hollandse spelletjes werden gespeeld. Ook de Limburg van Stirumlaan en de Van Hogendorplaan werden aangedaan, die ook waren versierd. De omgekeerde optocht hield verder onder meer halt bij verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen en het horecaplein in Voorthuizen.

Bewoners van Neboplus in Barneveld konden genieten van een optreden van zanger Sierk Krol, op de piano begeleid door Wilbert Magré. Bewoners van Norschoten in Kootwijkerbroek luisterden (binnen) naar de zangeressen Sarah Huijser en Rhodé Bakker, die christelijke liederen voordroegen en Cromme Acker Staete-bewoners in Voorthuizen zongen zelf het Wilhelmus en andere toepasselijke Koningsdag-liederen. Saxofonist Ivar Bralts sloot de uitzending aan het eind van de middag af, op een grasveld bij complex Duinkerken in Barneveld. Tussendoor waren vooraf opgenomen items te zien, ook vanuit Garderen en ‘Terbroek’. Aansluitend waren er van 16.15 tot 20.00 uur optredens van meerdere dj's te volgen via Helden Live Stream.

GENOTEN ,,We hebben veel positieve reacties gekregen op de Oranjetoer”, aldus Jansen. ,,Voor veel mensen werd deze gekke Koningsdag op deze manier toch nog een beetje feestelijk. Neem bijvoorbeeld de bewoners van Neboplus. Als je zag hoe die mensen genoten van de muziek… Die beelden zeggen meer dan duizend woorden. Daar doen we het voor.”

Jansen is ook trots dat de Barneveldse Krant en uitgever BDUmedia met dit initiatief hebben kunnen laten zien dat ze ook online midden in de samenleving staan. ,,Sommige mensen denken bij de Barneveldse Krant nog vooral aan papier, terwijl we ook online volop actief zijn om lokale lezers te informeren en te verbinden. De Samen Sterk Oranjetoer was voor ons een mooie kans om te laten zien wat we in huis hebben.”

Later vandaag is via deze site een samenvatting te zien van de Samen Sterk Oranjetoer in Barneveld. De live-stream is in zijn geheel terug te kijken, in drie delen. Let op: de start van deel één is na ruim een uur (1.01.00), met de toespraak van de burgemeester.
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie