Afbeelding
Corine van de Kamp

Sociale leven in Barneveld valt ineens compleet stil

13 maart 2020 om 08:34 Maatschappelijk

BARNEVELD De rigoureuze maatregelen die de Rijksoverheid donderdagmiddag aankondigde om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben verstrekkende gevolgen voor de samenleving. Ook in de gemeente Barneveld, waar de ziekte zich vooralsnog niet heeft gemanifesteerd, is dit duidelijk merkbaar. Verenigingen, kerken en organisaties schrappen hun activiteiten.

Wouter van Dijk

Nadat eerder deze week al duidelijk werd dat diverse grote evenementen niet doorgaan, zoals de Barneveldse Spelen en de ontmoetingsdag van de Gereformeerde Zendings Bond, vallen nu bijna alle andere activiteiten ook weg. Dit vanwege het voorschrift van het RIVM om alle bijeenkomsten waar meer dan honderd mensen op afkomen niet door te laten gaan.

Kerken sluiten komende zondagen hun deuren, sport- en muziekverenigingen schrappen trainingen, wedstrijden, repetities en uitvoeringen. Welzijn Barneveld zet al haar activiteiten per direct stop, evenals inloophuis Perron16 in Voorthuizen en de Toon Hermans Salon in Barneveld. Ook het Barneveldse Schaffelaartheater sluit voorlopig de deuren. De Barneveldse Middenstands Vereniging schrapt al haar activiteiten tot eind deze maand. Ook het open huis en jubileumfeest van Veldhuizen Grafisch Effect, waarvoor zich driehonderd hadden aangemeld, gaat niet door.

Burgemeester Asje van Dijk roept iedereen in Barneveld op deze situatie zeer serieus te nemen. ,,We móeten dit veiligheidsrisico vanwege het snel verspreidende coronavirus zeer serieus nemen en de richtlijnen vanuit het Rijk en het RIVM opvolgen. Vermijd sociale contacten zo veel mogelijk.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie