Afbeelding
...

Boa's krijgen nieuwe telefoons om parkeerboetes uit te schrijven

19 februari 2020 om 14:34 Maatschappelijk

BARNEVELD De gemeente Barneveld trekt een bedrag van 10.000 euro uit voor de aanschaf van nieuwe telefoons voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente. De nieuwe telefoons zijn volgens de gemeente nodig om beter parkeerboetes te kunnen uitschrijven.

Dat heeft het Barneveldse college van burgemeester en wethouders besloten. De huidige, volgens de gemeente zwaar uitgevoerde telefoons, zijn verouderd en aan vervanging toe, omdat ze steeds meer storingen zouden vertonen. Met de oude telefoons en een digitale printer kunnen boa's tot op heden de bekende gele boetes uitprinten om achter de ruitenwisser te leggen. Op die gele briefjes staat specifieke informatie over de geconstateerde overtreding.

Die werkwijze verandert met de komst van de nieuwe telefoons. Straks kunnen boa's bij constatering van een overtreding met één druk op een knop een kenteken scannen en informatie over de gegevens van het voertuig en de plaats via gps-gegevens doorsturen richting de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Vervolgens kan de boa intoetsen om welke overtreding het gaat. Alle informatie wordt vervolgens automatisch doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incasso Bureau, die de afhandeling van de bekeuringen verder regelt.

Met de nieuwe apparatuur verdwijnt ook gele briefje, om plaats te maken voor een geplastificeerd kaartje. Op dat kaartje staat in algemene termen dat de automobilist in overtreding is en binnenkort een bekeuring thuis kan verwachten. ,,Voordeel hiervan is dat er geen nieuwe printers meer hoeven te worden aangeschaft en dat bij alle overtredingen gebruik gemaakt kan worden van hetzelfde informatiekaartje.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie