Kinderen van basisschool de Branding volop in beweging tijdens een studiedag van de leerkrachten. De vakleerkracht bewegingsonderwijs had een spetterende sportinstuif georganiseerd als alternatief voor een vrije dag voor de kinderen.
Kinderen van basisschool de Branding volop in beweging tijdens een studiedag van de leerkrachten. De vakleerkracht bewegingsonderwijs had een spetterende sportinstuif georganiseerd als alternatief voor een vrije dag voor de kinderen. Gymonderwijs de Vallei

Sportinstuif tijdens studiedag leerkrachten

28 januari 2020 om 12:42 Onderwijs Deel je nieuws

Een studiedag voor leerkrachten betekent normaal gesproken geen les of activiteiten voor de kinderen. Zo niet bij basisschool de Branding in Barneveld. De vakleerkracht bewegingsonderwijs van Gymonderwijs de Vallei had bedacht om een spetterende sportinstuif te organiseren voor de kinderen van de school in de Veluwehal. Meer dan 70 kinderen en ouders kwamen daar op af.

Vliegend tapijt, een tikspel, klimmen en klauteren, voetbal en volleybal. De kinderen en ook ouders genoten met volle teugen van de sportinstuif. Het bleek een prachtig alternatief voor een vrije dag voor de kinderen vanwege een studiedag van de leerkrachten.

Goed bewegingsonderwijs vindt basisschool de Branding belangrijk. De gymlessen kenmerken zich door alle beweegvormen aan bod te laten komen, de motorische vaardigheden van kinderen te verbeteren, het talent te ontwikkelen, maar vooral om kinderen plezier te laten beleven aan sport en bewegen. Het is de basis voor een leven lang bewegen.

Omdat de vakleerkracht niet aan de studiedag hoefde deel te nemen ontstond het idee van een sportinstuif. Een schot in de roos zo bleek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie