Café Wessel is al bijna honderd jaar een begrip in Kootwijkerbroek.
Café Wessel is al bijna honderd jaar een begrip in Kootwijkerbroek. Eigen foto

In Café Wessel blijft de sfeer als vanouds

28 januari 2020 om 11:34 Advertorial_3

KOOTWIJKERBROEK Komende dagen gebruiken we om alles op te frissen en te schilderen, zei Bastiaan Vos twee weken geleden, kort nadat hij het roer van het bekende Café Wessel aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek had overgenomen van Jaap en Alie Schut en hun dochter Wendy. Slechts een week is de horecagelegenheid gesloten geweest. Afgelopen woensdag gingen de deuren weer open.

„In de dagen dat we dicht zijn geweest, hebben we schoongemaakt, het terras vernieuwd, de muren geschilderd en een nieuwe tap geïnstalleerd", vertelt Bastiaan. „Ook hebben we de oven in de keuken vernieuwd. Geen grote verbouwing, maar in korte tijd hebben we wel veel werk verzet."

Met genoegen kijkt hij terug op de feestelijke opening, afgelopen woensdag. „Natuurlijk was het best spannend of we op tijd klaar zouden zijn, maar dat is gelukt dankzij de inzet van het voltallige team. Niet alleen was het een geslaagde avond, ook hebben we veel positieve reacties gekregen. Zelfs de vorige eigenaren kwamen een kijkje nemen. Erg leuk dat ook zij hun belangstelling toonden."

KOK GEZOCHT Bastiaan is nu het nieuwe gezicht van het bijna honderd jaar oude café. Over twee jaar is het precies een eeuw geleden dat Café Wessel een drankvergunning kreeg. „Dat gaan we vanzelfsprekend uitgebreid vieren", belooft hij. Voor hem is de horecawereld niet onbekend. Tot 1 december vorig jaar werkte hij bij De Elstar Catering in Barneveld, daarna heeft hij zich met hulp van de familie Schut het reilen en zeilen van Café Wessel eigen gemaakt.

„Altijd wilde ik al een eigen zaak beginnen en met de overname van Café Wesel is dat gelukt. Ik vind het fijn dat alle medewerkers zijn gebleven. Alleen voor de keuken zoeken we nog een vaste kok die het team komt versterken. Wil je graag in het gezelligste café van Kootwijkerbroek werken? Neem dan snel contact op", raadt Bastiaan aan.

„Café Wessel is een begrip in het dorp en wij gaan er alles aan doen om dat zo te houden. Wel willen we bijvoorbeeld het bezorgen van gezonde maaltijden uitbreiden. Ook organiseren we elke maand een thema-avond. Zaterdag 29 februari wordt dat een gezellige karaoke-avond. Maar zolang hoef je niet te wachten om een kijkje te komen nemen en kennis te maken met de nieuwe man achter de tap", zegt Bastiaan lachend. „En hoewel we het nodige hebben vernieuwd, blijven de saamhorigheid en de sfeer als vanouds."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie