Michiel Boerrichter kan niet voorkomen dat Ilias Stremming de 0-2 binnen schiet. Bram van den Heuvel

Achterveld stelt enorm teleur

25 januari 2020 om 19:38 Voetbal

Kanloos verlies tegen Cobu Boys

ACHTERVELD De verwachtingen waren enorm hoog. Daarom was de teleurstelling na afloop ook zo groot. In plaats van uitlopen op concurrent Cobu Boys werd Achterveld zelf op achterstand gezet. Vooral de manier waarop er met 1-4 werd verloren deed pijn. ,,We waren onherkenbaar."

Alle seinen stonden op groen. De selectie was zo goed als compleet. Donderdag werd er goed getraind en dinsdag was er nog een puike 4-2 overwinning op Otterlo. ,,Ik zag dit ook helemaal niet aankomen'', stamelde Jacco Meurs na de afstraffing van zijn ploeg. ,,Bij rust stond het 0-3, terwijl het ook 0-5 had kunnen staan."
Waar de thuisploeg maar niet in het eigen spel kwam, daar combineerden de bezoekers uit Amersfoort opmerkelijk makkelijk. In de achtste minuut opende Ilias Stremming de score met een kopbal. Ruim 20 minuten later scoorde Stremming opnieuw, nu met een vrije volley. In de 37e minuut voorkwam Brian Bakkenes dat de spits van Cobu Boys een hattrick maakte, door de bal fraai uit de bovenhoek te tikken.
Uit de corner die volgde kopte Cumali Karaman alsnog de 0-3 binnen. Nog voor de rust redde Bakkenes tweemaal en voorkwam daarmee dat de tweede helft schriftelijk afgedaan kon worden. Meurs wist dat de wedstrijd nog niet verloren was.
,,In de rust heb ik wel gezegd dat ik geschrokken ben van mijn eigen ploeg, maar ook dat als de uitvoering in de tweede helft wel goed zou zijn en we ons niveau weer zouden halen wij ook drie keer konden scoren. Kom je snel op 1-3 dan had ik het nog eens willen zien."
Met 'laat het maar stormen' stuurde Meurs zijn manschappen het veld in. De gehoopte inhaalrace bleef echter uit. Cobu Boys hield eenvoudig stand en kwam zelfs op een 4-0 voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Robin van den Brom. Daarna redde Mark de Ridder nog wel de eer.
,,Waar het aan lag, weet ik echt niet. Zeg jij het maar'', verzuchtte Meurs na afloop. ,,Het liep gewoon niet bij ons. Het lag ook niet aan één of twee spelers, alle elf waren we niet goed. Dit is wel balen, op het verkeerde moment hebben we collectief gefaald."
Achterveld wil dolgraag promoveren. De angst is dat de ploeg net als vorig jaar overal naast grijpt. Aan dat doemscenario wil Meurs niet denken. ,,Deze nederlaag is zuur en geeft geen lekker gevoel. We moeten er ook niet te lang in blijven hangen. Er zijn nog zoveel wedstrijden. Er kan nog van alles gebeuren. "