Afbeelding
import

Botsing tussen fietser en automobilist op Vellerselaan

11 december 2019 om 14:47 Ongeval

BARNEVELD Bij de inmiddels beruchte oversteekplaats op de Vellerselaan in Barneveld zijn woensdagochtend een fietser en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. Een scholier die uit de richting van de Jumbo-supermarkt kwam, sloeg op de oversteekplaats linksaf richting De Meerwaarde. Daar werd hij aangereden door een automobilist die de wijk Veller wilde verlaten.

Er gebeuren geregeld (bijna)ongelukken bij de oversteekplaats van de Vellerselaan. Deze is onoverzichtelijk voor automobilisten, omdat woningen het zicht op het verkeer ontnemen aan beide kanten van de weg. Auto's nemen niet altijd de moeite om voorrang te verlenen. Fietsers kunnen er van vier kanten op af rijden, waarbij ook zij zich niet altijd aan de voorrangsregels houden.

Er wordt al een kleine twee jaar nagedacht over de aanpak van de oversteek in de groeiende wijk Veller. Volgens de huidige planning neemt de gemeente Barneveld het punt begin 2020 onder handen. Het werk wordt dan gecombineerd met de omvorming van de Vellerselaan van een 50- naar een 30-kilometerweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie