Foto van de editie van 2018.
Foto van de editie van 2018. Bram van den Heuvel

'Oudjaarsduik' Voorthuizen beleeft twintigste editie

10 december 2019 om 18:41 Evenementen

VOORTHUIZEN Dive2Change, voorheen bekend als de Oudjaarsduik, beleeft op zaterdag 28 december haar twintigste editie in Voorthuizen.

Het evenement is een initiatief van de landelijke stichting World Servants in samenwerking met de lokale World Servants-groep vanuit NGK De Ontmoeting (Barneveld-Voorthuizen). De organisatie verwacht ruim 200 deelnemers. Door een nat pak te halen, zamelen zij sponsorgeld in.

World Servants zet het sponsorgeld in voor projecten wereldwijd, in gebieden waar armoede heerst. De deelnemers aan de projecten gaan zelf naar de betreffende plek toe en steken de handen uit de mouwen. ,,De totale opbrengst van de Dive2Change van vorig jaar was bijna 40.800 euro. Het deel daarvan dat door de duikers van de Barneveld-Voorthuizengroep is opgehaald, is gebruikt om een school in de streek Rusizi in Rwanda te bouwen”, vertelt Erik Verkade van World Servants Barneveld-Voorthuizen. ,,Wij zijn daar met onze groep aan het werk gegaan om die school binnen een paar weken neer te zetten. Veel kinderen in het gebied kunnen nu per leeftijdsgroep onderwijs volgen en hoeven gelukkig niet meer met zestig kinderen van verschillende leeftijden in één lokaal te zitten. In 2021 gaan we weer met een groep vanuit de NGK naar Rwanda om daar samen met World Servants en Red een Kind een bouwproject uit te voeren.”

Wie de duikers wil komen aanmoedigen, is van harte welkom. Er is soep en warme chocolademelk. Het startschot wordt om 14.45 uur gelost door Voorthuizenaar Jaco Geurts, Tweede Kamerlid voor het CDA.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie