Afbeelding
...

Emmaüskerk nieuwe kerknaam in Barneveld

15 november 2019 om 11:15 Nieuwbouw

BARNEVELD De nieuwe kerk die aan de Groen van Prinstererlaan ontstaat door samenvoeging van de Bethelkerk en de Immanuëlkerk, gaat de Emmaüskerk heten. Dat meldt de Protestantse Gemeente Barneveld.

Wouter van Dijk

De nieuwe naam is deze week bekendgemaakt tijdens een gemeenteavond over de vernieuwbouwplannen aan de Groen van Prinstererlaan. Met deze naam verwijst de protestantse gemeente naar de Emmaüsgangers. ,,Het gaat in onze kerkelijke gemeenschap om het gesprek met elkaar. Samen in gesprek gaan, zoals de Emmaüsgangers, dat mag nooit ophouden. Wij willen een levendige gemeente van Christus blijven.''

De kerkenraad kreeg zo'n zestig ideeën voor een nieuwe naam binnen, meldde voorzitter Eppie Fokkema onlangs in deze krant. Eind oktober werd bekend dat het vernieuwbouwplan van de Bethelkerk wegens geldtekort door gestegen bouwkosten soberder van opzet wordt. Tot september volgend jaar kan de kerkelijke gemeente nog terecht in de Immanuëlkerk aan de Achterdorpstraat. Daarna trekt de Marokkaanse vereniging in dit pand.

De Bethelkerk en de Immanuëlkerk fuseerden in 2012 tot de Protestante Gemeente Barneveld. Al vanaf de fusie was er de wens om de diensten in één kerkgebouw te houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie